Dacă în loc să dormi ai fantezii cu programe interzise, la miezul nopții, riști să dai peste un nebun obsedat de experiențe culinare, care se plimbă de-a lungul Franței și vine cu idei precum cea din imaginea de mai sus.
Și nu că este rezultatul meu, cel din fotografie, dar l-aș căuta pe respectivul domn să îi spun ca data viitoare să pună alături și o smochină.
Greu, tare greu am acceptat să gust din brânzeturile fine, acum mulți ani, vreo 9, când eram în luna noastră de miere în Paris. De fapt, le-am mâncat de rușine, invitați fiind la o cină numai cu bucate alese, unde platoul cu brânzeturi a fost atracția principală. Eram singura reticentă, până când am dat de gust și ne-am întors acasă cu o mașină plină de vin roșu și sortimente de brânzeturi.
Camembert, efectiv ne-a terminat, nici acum nu sunt convinsă că a ieșit complet mirosul din mașină.
Aceste bruschete/ aperitive sunt extrem de simplu de pregătit și cu siguranță sunt o alegere elegantă pentru o petrecere, sau o cină cu prietenii. Eu mi-am oferit răsfățul în miezul zilei, la ora prânzului, nu din alte motive, doar să le testez să fiu sigură că sunt și pe placul domnului B.
Ingrediente:
- baghetă
- brânză camembert (așa era în emisiune, eu am pus Brie)
- ulei de măsline
- miere de albine
- nuci, ar fi ideale
- smochine (opțional)
Ideea este în felul următor:
Se stropește fiecare felie de pâine cu ulei de măsline, apoi se așează câte o felie de brânză și se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 2-3 minute, atât cât să se topească brânza.
Așezate pe platou, se stropesc cu miere de albine.
Dacă și doar dacă ai nuci prin casă și 1-2 smochine, chiar se potrivesc, pe TV s-au servit simple.
Așa îmi trebuie dacă nu am somn noaptea, iar vouă așa vă trebuie dacă mă citiți, acum să închinăm cu toții un pahar de vin roșu și să fim recunoscători pentru aceasta idee 🙂
Cu drag,
D
Lasă un răspuns