Acesta este un mic dejun super sățios, pe care l-am pregătit înainte de antrenamentul de Interval ce îl am în fiecare marți la World Class. Un antrenament intens poate fi dus la bun sfârșit dacă există și o alimentație adecvată.
Una din greșelile pe care le-am făcut la un moment dat în viața, a fost să merg la sală și la clase de intensitate crescută fără să mă hrănesc corespunzător.
Iată că am revenit după ceva timp la clasele care îmi dau energie, cu un bagaj informațional mult mai mare decât aveam acum 4 ani, iar pe primul loc este alimentația corectă!
Un start potrivit pentru astfel de zile are ca ingrediente principale:
- ou
- sparanghel (congelat)
- unt
- câteva nuci
- 2-3 felii prosciutto
Mod de preparare:
Am topit un mic cub de unt într-o tigaie, apoi am adăugat sparanghelul (congelat am avut, congelat am folosit) un praf de sare și puțin piper. Am lăsat tigaia la foc moderat până când sparanghelul a început să se înmoaie.
Aproape de final am adăugat și prosciutto rupt în bucăți.
Într-o altă tigaie am pus ulei de măsline, iar când acesta s-a încins bine, am spart oul și am acoperit vasul cu un capac pentru a-l înăbuși. În aproximativ 2 minute oul va fi gata.
De condimentat îl condimentez după cum am chef în ziua respectivă. Uneori pun fulgi de ardei iute, alteori pun boia sau piper, cel mai mult îmi place gustul pe care îl dă pudra de turmeric :), cu atât mai mult cu cât pentru a beneficia de minunatele proprietăți ale turmericului, acesta trebuie combinat cu grăsimi sănătoase.
Am presărat câteva nuci după ce am așezat toate ingredientele într-o farfurie. Cam așa se obține acest mic dejun super delicios.
Pentru a prezenta mai bine farfuria am folosit un singur ou la shooting, însă meniul complet a fost compus din două ouă :))
Cu drag,
D
Lasă un răspuns