O masă de Paște tradițională, acasă la mama, presupune o multitudine de preparate pe care le îndrăgesc. Nu există stufat mai bun decât cel pe care îl face ea, la fel și ciorba de miel, o adevărată încântare pentru papilele gustative. Din copilărie m-am obișnuit să o ajut la prepararea acestor bunătăți, iar acum simt nevoia să mă implic mult mai mult și să aduc idei noi și sănătoase.
Deși singura sarcină care îmi revenea în totalitate, era vopsitul ouălelor, de câțiva ani am câștigat teren, trecând și pe zona de fripturi. Așa că metoda de gătit lent la temperaturi scăzute a fost apreciată, iar anul acesta voi fi din nou responsabilă cu o friptură suculentă și aromată.
Dacă în prima zi de Paște, vor prima preparatele clasice, în cea de a doua zi am să folosesc inteligent câteva „resturi” de friptură, incluse într-o salată colorată cu legume gătite la abur și tăiței de orez.
Salata este ușor picantă, însă reducând cantitatea de ghimbir și ardei iute, se poate controla cu ușurință gradul de intensitate.
Folosind bucăți de carne de la această pulpă de miel gătită lent, începem să preparăm salata.
Ingrediente:
- 30 g ghimbir
- 1-2 ardei iuți proaspeți
- 8 linguri ulei de măsline
- 4 linguri oțet de vin roșu
- 4 linguri sos de soia
- 300 g tăiței de orez (marime medie/tip tagliatelle)
- 400 g mix legume- Bonduelle SPRING MIX
- câteva frunze de salată verde
- 1 legătură mentă (fin tocată)
- 250-300 g friptură de miel, ruptă în fâșii
- 1 lingură semințe de susan
Preparare:
Ghimbirul l-am curățat, apoi l-am dat pe răzătoarea fină. Tot pe răzătoare am dat și un ardei iute.
Am amestecat ghimbirul și ardeiul iute cu uleiul de măsline, oțetul de vin roșu și sosul de soia. Am combinat bine toate ingredientele și am lăsat acest dressing deoparte.
Tăițeii de orez i-am acoperit cu apă clocotită și am lăsat vasul deoparte pentru 15 minute, timp în care ei se frăgezesc și se înmoaie. Din când în când am mai trecut cu furculița pentru a-i separa.
Într-o tigaie cu 2 linguri de ulei de măsline, am vărsat conținutul unei pungi de legume (pre-gătite la abur), am acoperit cu un capac și am lăsat pe foc iute pentru 5 minute.
Am folosit acest mix pentru că mi-a atras atenția aspectul primăvăratic, ceea ce mi-am dorit să am în farfurie. Un amestec multicolor din fasole verde, morcov, dovlecel galben, broccoli și ceapă.
Într-un castron generos, am așezat mai întâi legumele, apoi tăițeii de orez, câteva fâșii de salată verde și prietena numarul 1 a fripturii de miel- menta proaspătă.
Într-o tigaie încinsă la foc mediu, am așezat bucățile de carne și am presărat semințele de susan. Amestecând frecvent pentru câteva minute, carnea se rumenește, iar semințele de susan devin aurii.
Când toate ingredientele se întâlnesc, arunc deasupra explozia de arome pregătită la început, minunatul dressing din ghimbir, ardei iute și sos de soia.
După ce toate aromele se întrepătrund, se așează feliile de carne.
Am omis să feliez 2-3 ridichi, dar tu vei fi mai atent decât am fost eu 🙂
Dacă folosiți produsele Bonduelle, vă invit să intrați pe site-ul mixin3fix.ro, unde puteți descoperi noile mixuri Vapeur și puteți primi un eBook cu rețete savuroase. Ca să intrați în posesia lui trebuie să înscrieți codul unic primit în zona de degustare Bonduelle din magazinele participante în campanie sau pur și simplu intrați în joc. În plus, puteți câștiga premii utile în bucătărie.
Mult succes și aștept să îmi spuneți care este mixul vostru favorit!
Decorează cu câteva sferturi de limetă și dacă îndrăznești mai mult, stropește salata cu ele.
Cam așa arată o salată perfectă pentru proiectul #tucemanancilabirou, folosind preparate de la masa de Paști.
Cu drag,
D
Lasă un răspuns