Pesto de pătrunjel cu avocado!
Hai, mai zi ceva, zi că nu scriu eu cele mai seducătoare și sănătoase rețete, mai colorate și mai apetisante.
Pesto este cea mai mișto invenție pentru paste făinoase și nu numai. Este sosul pe care nu îl pot refuza niciodată. O combinație incredibilă de arome, super simplu de preparat și iubit de toată familia.
Deși pesto are la bază busuiocul, de această dată am preparat un pesto inedit cu pătrunjel și avocado, dar care va sfârși peste aceleași paste din făină integrală.
Ce avem nevoie:
- 2 legături de pătrunjel
- 3 căței de usturoi
- 1/2 avocado
- 2 linguri semințe de pin
- sucul de la 1/2 lămâie
- 2 linguri ulei de cânepă sau măsline
- 2 linguri parmezan
Pesto, indiferent ce ingrediente vei alege să folosești, ai nevoie de un blender care să transforme totul într-un sos memorabil. Aliatul meu, MixSy, și-a făcut treaba foarte bine și de data asta cu ajutorul cuțitului ”tocător”. MixSy, este un produs din portofoliul Zepter, un brand internațional cunoscut în peste 60 de țări, care promovează și susține un stil de viață sănătos dinainte de a deveni o modă pentru multe alte branduri.
Mod de preparare:
Legăturile de pătrunjel le-am spălat bine prin metoda care o folosesc de fiecare dată. Am pus apă într-un castron, am scufundat frunzele de pătrunjel și le-am lăsat pentru 10-15 minute să se curețe de toate impuritățile.
Am scurs bine pătrunjelul, l-am tocat grosier și l-am pus în recipientul de plastic. Am adăugat jumătatea de avocado și sucul de lămâie apoi am mixat la viteză mare pentru 1 aproximativ 1 minut.
Am adăugat restul ingredientelor și am continuat să pulsez până ce sosul a avut consistența pe care mi-am dorit-o.
Este minunat pentru o porție de paste din făină integrală sau niște paste raw din dovlecei.
Cu drag,
D
Lasă un răspuns