Ce înseamnă atenția la etichetă!
Astăzi pe la prânz m-am întors acasă și de foame ce îmi era pentru că nu am avut la mine gustarea de la ora 11 (nu faceți așa ceva) era să trec peste eticheta unei conserve de mazăre pe care scria clar ZAHĂR. Știam că toate conservele au zahăr, dar mazărea asta este singura care îi place Alexiei, așa că o aveam cumpărată de ceva timp, mi-a picat în mână și în mintea mea era doar mazărea cu două ouă și niște morcovi.
În secunda 2 după ce am vărsat conținutul cutiei în vas, mi-am aruncat privirea pe etichetă. Schimbarea bruscă de planuri a intervenit pentru că nu puteam să mă mint pe mine în primul rând și aș fi considerat acestă provocare încheiată astăzi.
Este incredibil cum zahărul adăugat este peste tot! Acum înțeleg de ce Alexia preferă mazărea la conservă, este dulce și creierul face imediat face asocierea.
Să vă spun că efectele asupra zonei abdominale s-au văzut deja din primele zile în care:
- am fost mult mai atentă la alimentație
- nu am mai gustat toată ziua din ceea ce gătesc
- fiecare zi a început să fie organizată astfel încât să am 3 mese principale și două gustări
- am privit de două ori îniante eticheta de pe alimente
Efectele s-au văzut și s-a confirmat faptul că doar caloriile goale sunt cele care ne fac probleme, repet. Îmi amintea facebook astăzi despre un articol distribuit în anul 2013, un articol despre cum îți dă zahărul ficatul peste cap, de aceea am zis să vă invit la o lectură marca Sportaholic.
Ce am mai remarcat de când cu acest program este că s-a făcut ordine și la capitolul risipă alimentară, dar despre cum se folosesc resturile de mâncare o să vorbim într-un alt material.
Meniul zilei 11 din cele 30 fără zahăr adăugat
Mic dejun: smoothie cu zmeură, semințe de cânepă și lapte de migdale (300 ml lapte de migdale, 3 linguri zmeură + 1 lingură semințe de cânepă)
Gustare: 2 caise mici + 1 nectarină
Prânz: salată din 1 roșie, 2 castraveți, 1/2 avocado, busuioc și o bucată de pui la cuptor (gătit ieri)
Gustare: 1 felie de pepene
Cină: un bol cu gazpacho și parmezan
Mâine mergem acasă la mama pentru week-end și vă anunț de acum că mă duc cu tot cu proiect, cu tot cu meniul fără zahăr adăugat. Nu cred că va fi vreo mare problemă pentru că mama are o alimentație care mi se potrivește, iar curtea este plină de zmeură numai bună pentru gustarea bio. Mai punem de o bucată de proteină, niște pește la grătar și facem și meniul pentru următoarele zile.
În rest, recunosc că îmi e teamă de o plăcintă cu brânză cum numai mama știe să facă și să ne surprindă Duminica de cum ne trezim, cu un miros irezistibil de cafea și plăcintă, dar sunt convinsă că va găsi o alternativă care să mă mulțumească.
Pe mâine!
Cu drag,
D
Șeitan Elena
Mulțumim din suflet pentru ca împărtășești cu noi experienta ta! ❤️
danielaniculi
Ma bucur din suflet sa fac asta, asa cum ma bucur pentru fiecare reteta care sper sa ajute si sa aduca bucurie in farfurie in cat mai multe case 🙂
Andreea
Cum pot vedea zilele anterioare? Doar ce m-am abonat! Multumesc
danielaniculi
Daca il tolerati, desigur 🙂
danielaniculi
Buna ziua. Sunt toate zilele in categoria FARA ZAHAR 🙂
danielaniculi
Sunt toate pe blog in rubrica FARA ZAHAR. Sa iti fie utile 🙂