Această farfurie a apărut după ce am gătit vreo 3 feluri de mâncare (pui la cuptor, legume la cuptor și supă cremă de morcov cu linte) dar am realizat că nimic din ceea ce făcusem nu aveam de gând să mânănc la cină. Mâncasem deja o supă de morcov la prânz și niște fâșii de vită, deci nu mai aveam de gând să mănânc tot carne, iar legumele nu mi-ar fi fost de ajuns pentru o singură masă.
Soluția de criză, niște creveți pe care întâmplător îi aveam în congelator și o mână de mazăre ce nu îmi lipsește niciodată din congelator.
Pregătisem creveții cu niște arome, dar pentru a fi puși într-o supă ce îi place nepoatei mele. Voi reveni astăzi asupra planului inițial.
ÎN URMĂTOARELE 5 MINUTE S-A ÎNTÂMPLAT ASTA
CREVEȚI CU GHIMBIR, USTUROI ȘI MAZĂRE CU MENTĂ ȘI UNT
Ingrediente:
- 400 g creveți
- 1 mică bucată de ghimbir
- 3 căței de usturoi
- fulgi de ardei iute
- 300 g mazăre
- 30 g unt
- câteva frunze de mentă tocate mărunt
- sare
- ulei de măsline
Mod de preparare:
Creveții i-am stropit cu 1 lingură de ulei de măsline, apoi i-am amestecat cu ghimbirul feliat împreună cu usturoiul feliat și câțiva fulgi de chili.
Am încins o tigaie antiaderentă în care am adăugat creveții și i-am lăsat pe foc iute pentru 2-3 minute.
Într-un alt vas am topit untul și am adăugat mazărea pe care am asezonat-o cu menta tocată, sare și un praf de piper. Îmi place să văd culoarea aprinsă a acesteia că rămâne intactă, așa că nu am lăsat-o pe foc mai mult de 5 minute.
Combinând ambele alimente, a ieșit această farfurie colorată:
Uite cât de ușor poți găti ceva simplu, gustos, aspectuos, dar cel mai important, foarte rapid!
Cu drag,
D
Lasă un răspuns