Niciodată nu este de ajuns cartof dulce la o masă!
Pe lângă faptul că este o încântare indiferent de modul de preparare pe care l-ai alege, cartoful dulce este și o sursă de:
- Vitamina C
- B6
- Vitamina D
- magneziu și
- potasiu.
Este de departe o legumă versatilă, iar în ceea ce privește alegerile mele pot spune că l-am folosit atât în supe, smoothie-uri, cât și în deserturi precum budinci sau clătite americane.
Cartoful dulce este bogat fier și ajută la menținerea unui sistem imunitar puternic. Același cartof delicios este și o sursă minunată de magneziu, astfel că, dacă treci printr-o perioadă solicitantă, poți alege cartoful dulce pentru suplimentarea magneziului din organism.
Culoarea portocalie este semn că are un conținut ridicat de betacaroten, un puternic antioxidant.
La o simplă căutare pe blog, folosind cuvântul cheie ”cartof dulce”, vei descoperi că am câteva rețete pe care le-am tot repetat. Astăzi am ales cartfoful dulce la cuptor cu lămâie și usturoi, pe care l-am servit cu guacamole.
Ingrediente:
- 1 cartof dulce
- 1 linguriță oregano
- sare
- 2-3 linguri zzeamă de lămâie (după gust)
AICI este și rețeta de guacamole.
Mod de preparare:
Am preîncălzit cuptorul la 200 de grade pentru început.
Cartoful dulce l-am tăiat în bastonașe nici prea subțiri, nici prea groase, apoi le-am împrăștiat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Ideal este să nu se suprapună.
Am stropit cu zeama de lămâie, 2 inguri de ulei de măsline, sare și oregano.
Am lăsat tava în cuptor pentru aproximativ 20 de minute și i-am întors la jumătatea timpului. (în funcție de cuptor timpul poate varia). Fiind bastonașe mai subțiri se vor pătrunde mai repede.
Cât au stat cartofii la cuptor am pregătit un strop de guacamole și cam acesta a fost prânzul într-o frumoasă zi de vară.
Cu drag,
D
Lasă un răspuns