Știu că mereu am pus rețetele individuale, dar meniurile mi se par mai complete și mai simplu de înțeles atunci când vine vorba cum să combinăm corect alimentele.
După ce am fost plecată două zile la munte, iar mi-am dat peste cap alimentația și programul pe care îl am în mod normal atunci când sunt acasă. Nici nu mă stresez din acest punct de vedere, vacanțele sunt pentru a ne relaxa și pentru a ne încărca cu energie pozitivă, în niciun caz pentru a ne frustra cu interdicții.
Indiferent că plec două zile sau mult, atunci când revin îmi reiau alimentația mea. Aceasta este o farfurie pe care o ador și pe care nu aș putea să o refuz niciodată.
Conopidă super aromată cu turmeric, cartof dulce, brânză feta, rodie și rucola
Ingrediente pentru două porții:
- 1 cartof dulce
- 1/2 conopidă mică
- brânză feta
- rucola
- rodie
- fulgi ardei iute
- ulei de măsline
Mod de preparare:
CONOPIDA
Buchețelele de conopidă le-am tăiat pe jumătate și le-am presărat cu praf de turmeric, apoi le-am așezat într-un vas de frigere, fără adaos de ulei, și le-am gătit la foc mic timp de 10 minute (dar le-am întors la jumătatea timpului).
În același timp am pregătit cartoful dulce.
Cartoful dulce l-am tăiat în cuburi, iar în tigaie am combinat 2 linguri de ulei de măsline cu 2 linguri de apă peste care am adăugat bucățile de cartof. Am lăsat focul la mic spre mediu, am acoperit vasul cu un capac și am lăsat pentru aproximativ 20 de minute, timp în care am amestecat de 3 ori.
Aroma senzațională pe care o are conopida este pur și simplu minunată, iar aceasta se îmbină de minune cu aroma cartofului dulce și cu restul ingredientelor.
În loc de pâine am folosit baghete de morcov crud, iar frunzele de rucola și rodia au fost ingredientele secrete din aceasta farfurie, acele ingrediente care au dat o notă aparte.
Poți folosi baby spanac în loc de rucola, sau valeriană, dar nu renunța la rodie și brânza feta!
Bucătăria este despre imaginație, despre cum te poți rupe de alte probleme și cum te poți juca cu aromele și culorile preferate.
Bucătăria îmi este terapia sufletului meu și faptul că pot da mai departe aceste idei nu face decât să îmi întărească ideea ca acest blog a fost exact ceea ce aveam nevoie.
Cu același drag,
D
Georgi
Pot sa fac conopida la cuptor?
danielaniculi
Sigur, merge si la cuptor! La fel de deicioasa 😉