Întotdeauna mi-a plăcut ideea de frittata
Mi se pare soluția perfectă pentru un mic dejun foarte sățios, pentru că o poți pregăti cu o zi înainte și este extrem de gustoasă după ce a stat o vreme și ingredientele s-au așezat mai bine. Cel puțin în cazul acestei alegeri cu zucchini, pot spune că a fost mult mai gustoasă după ce am lăsat-o deoparte câteva ore înainte de a servi.
Frittata este interesantă mai ales atunci când folosești o combinație de legume, în general resturi. De la ardei gras, ciuperci, ceapă, vinete, dovlecel, spanac sau cartofi, frittata este bună orice ai alege să folosești.
Eu pentru astăzi am folosit 2 zucchini frumoși, un strop de brânză cheddar și ouă organice, însă tehnica de gătire a fost secretul meu pentru o frittata în care am păstrat aromele și nutrienții.
Am folosit un vas de frigere din colecția Zepter. De ce acest vas?
Diferența o face baza vasului, ea este acutermă, dar mai subțire decât în mod normal, pentru a acumula și mai rapid caldura. Modificarea a fost special concepută pentru a îmbunătăți performanța vasului de frigere. Suprafața interioară cu modele piramidale garantează că alimentele nu se vor lipi. Spre deosebire de tigăile obișnuite, vasul de frigere Zepter este realizat printr-o tehnologie denumită URA (Ultimate Resistant Application Technology) care face ca oțelul inoxidabil special să aibă proprietăți antiaderente (prin suplimentarea concentrației de atomi de crom, dublandu-i resistența), dar fără a modifica alimentele.
Să vă povestesc cum am făcut eu această frittata și care sunt ingredientele de bază:
Ingrediente:
- 2 zucchini mărime mică-medie
- 1 ceapă mică
- 6 ouă
- 100 ml smântână lichidă
- 50 g brânză cheddar
- un praf piper
- un cub unt
Mod de preparare:
Zucchini l-am dat pe răzătoare, ceapa am tocat-o mărunt, brânza cheddar și ea tot pe răzătoare, iar ouăle le-am bătut bine împreună cu smântâna.
Am plasat vasul de frigere pe sursa de căldură și am adăugat ceapa tocată împreună cu zuchhini. Am lăsat legumele la foc moderat pentru 5 minute, apoi am adăugat un cub de unt (20 de grame).
Am amestecat ouăle cu brânza cheddar, apoi am turnat amestecul peste legume și am acoperit vasul cu capac, dar am lăsat focul la mic. După 15 minute am desprins marginile cu o spatulă pentru a mă asigura că nu rămâne ou crud la mijloc. Am acoperit vasul din nou și am lăsat încă 15 minute.
Când indicatorul capacului a ajuns la finalul zonei verzi, atunci am știut că preparatul meu este gata, am îndepărtat vasul de pe foc și pentru a scoate frittata am folosit o farfurie pe care am așezat-o deasupra, am întors vasul și voila:
Când am scos frittata, partea de deasupra era exact amestecul de zucchini, iar pentru a o întoarce din nou am folosit o altă farfurie și am sucit-o pentru a arăta ca în imagini.
Cu drag,
D
Marcela
Nu stiu daca cuvantul EXCELENTE PREPARATE, RETETE SI TU DANIELA, TOATE SUNT LA SUPERLATIV, e sufient de ati arata aprecierea, insa, sper! Iti multumesc pentru amabilitatea de a le impartasii si cu noi!
danielaniculi
Aww, ma lasi fara cuvinte si nu stiu daca le merit!! Iti multumesc din inima pentru acest mesaj de pus in suflet!!