În 26 iunie 2017, publicam acest articol și mă provocasem la 30 de zile fără zahăr adăugat. 30 de zile de jurnal cu meniuri zilnice. Am trecut de 30 și am continuat seria articolelor până la 60 de zile fără zahăr adăugat.
Dacă nu am mai scris în jurnal asta nu înseamnă că am revenit la obiceiuri vechi. Nu am mai scris decât rețete pentru acest stil pe care l-am ales, iar jurnalul a fost doar pentru 60 de zile.
- Am început să analizez etichetele, să fiu mai atentă cu ceea ce pun în coșul de cumpărături.
- Mi-am organizat mesele în 3 principale + 2 gustări
- Am slăbit
- Am început să țin dermatita seboreică sub control
- Am căpătat o mai mare rezistență la antrenamentele sportive
Am decis să elimin complet ZAHĂRUL ADĂUGAT din viața mea și astăzi iată-mă ajunsă aici, aniversând 3 luni. Nu mă restricționez cu nimic din ceea ce îmi este poftă, doar că nu poftesc la dulciuri/torturi/brioșe/biscuiți și alte derivate, iar alimente procesate nu mai cumpărăm.
Am poftit însă la un pahar de prosecco și mi l-am permis, astăzi. Am poftit și la o porție de crumble cu miere de albine, l-am savurat, într-o cantitate mică, a fost delicios și m-am bucurat că l-am primit tot astăzi 🙂 în zi festivă pentru mine.
Zahărul acela adăugat de pe etichete, zahărul ascuns despre care am vorbit în tot acest timp, acesta este problema reală din alimentație.
Pentru că îmi doresc să aprofundez acest domeniu, mi-am făcut și un cadou
Am început un curs de nutriționist pentru ca la finalul acestui curs să am mai multă informație pentru voi/pentru mine și pentru familia mea, să pot oferi mai multe detalii despre o alimentație corectă și echilibrată. Pentru că acest blog a fost de la început unul echilibrat, unul cu rețete ușoare, gustoase. Un blog cu povești și cu ingrediente din bucătărie și din viața de zi cu zi.
Cred că începem să ne lovim însă de alte probleme care pleacă de la psihic, iar eu mereu v-am vorbit despre echilibru, despre natural, despre plăcerea de a trăi frumos și sincer.
Degeaba încerci să ai o alimentație echilibrată dacă nu o înțelegi, dacă nu ești împăcat cu deciziile tale. Prea mulți trăiesc pentru o imagine, își construiesc o imagine, sunt în lumea perfectului, însă dincolo de imagine stă frustarea, depresia, invidia… Sunt zile în care mă îndepărtez de mediul online, pentru că el devine mai toxic decât o alimentație dezechilibrată, iar eu am decis să aleg doar lucrurile care îmi fac bine.
Nicio decizie pe care o iei doar pentru că alții au luat-o pentru ei nu te va ajuta cu nimic dacă nu ești împăcat cu ea.
Pe unii îi ajută meditația, pe mine m-a ajutat alimentația! Una în care am crezut de la bun început că îmi va face bine și că mi se potrivește. Alimentația și sportul sunt partenerii mei.
🙂
Cu drag,
D
Sorina
Felicitări Daniela. Te-am descoperit chiar în momentul în care am luat aceeași decizie de a elimina zahărul complet din alimentația mea. Si eu am tot 3 luni si ceva de când am eliminat mâncărurile procesate, faina alba si zahărul si ma simt grozav! In plus, fac mai mult sport si pot să mănânc ce nu puteam inainte. Si eu as vrea sa urmez un curs de nutritie pentru a ma ajuta pe mine si pe cei din jur.
Anonim
Bravo pentru realizare, pe noi, cititorii acestui blog ne-ai inspirat
danielaniculi
Multumesc asemenea, Sorina! Felicitari si tie! Astefl de comentarii incurajeaza, demonstrand ca nu este greu, tine doar de decizie si vointa. Ma dispera cazurile de obezitate si sper in primul rand ca prin ceea ce fac sa imi ajut copilul sa evite aceste probleme pe termen lung.
danielaniculi
Ma bucur mult ca am venit in ajutorul vostru cu idei si retete si sper sa gasesti o sursa de inspiratie si de acum inainte in acest blog 🙂
Carmen Burlacu
Felicitari ! Esti o sursa de inspiratie !
Mai multe sfaturi despre ce mananci, pe mine m ar ajuta. De exemplu, toate iaurturile de pe piata contin zahar. Cu ce le inlocuiesti? Fructele, mierea, siropul de artar/agave … le mai consumi ? Eu sunt mare fan fructe si mi e foarte greu sa le reduc.
danielaniculi
Tocmai pentru ca esti fan fructe ar trebui sa ai mai multa grija cu restul surselor de zahar din alimentatie. Eu nu am o obsesie pentru dulciuri de exemplu, iar atunci cand simt nevoia sa stii ca ma ajuta minunata paine cu unt si miere (foarte rar, recunosc) IN tot timpul asta am taiat orice forma de zahar/indulcitor. Am gustat cate ceva dulce la fiecare 30 de zile, iar fiecare moment a fost povestit in jurnal. Eu mananc mancare gatita, oua, legume, carne, pe toate le gatesc eu. Iaurtul grecesc il consum rar, dar imi place cu bobite de cacao si cate o banana. Imi plac bauturile de tip smoothie in care am grija sa pun mereu cate un ingredient nutritiv (seminte de canepa, proteina de canepa sau seminte de chia… depinde care sunt restul ingredientelor) De aceea scriu permanent pe blog si sper ca in cele 60 de zile de jurnal am adus exemple de meniuri variate.
Este foarte important sa ii oferi organismului tau ceea ce ti se potriveste.