Această supă nu era o rețetă pentru blog, era o supă făcută într-o zi în care nu aveam altă idee, dar aveam un dovleac frumos și o sacoșă de praz.
Pentru că mai sunt câteva zile ce ne despart de luna Decembrie, de luna rețetelor tematice pentru Crăciun, am decis să închei luna cum se cuvine și să public această rețetă care a ieșit mult prea gustoasă.
Cel mai mult îmi place la această supă combinație de condimente pe care am folosit-o. Și dacă tot am deschis subiectul condimentelor, revin la ceea ce am spus mereu. Îndrăznește să încerci arome noi de fiecare dată, îndrăznește să descoperi care este mixul ce te face fericit.
Praz și dovleac nu am mai combinat până acum, nici nu știam ce avea să iasă. Ei bine, nu mi-a fost teamă să încerc, de ce să rămân la aceleași ingrediente ca întotdeauna când există atât de multe posibilități!
Ingrediente:
- 5 fire praz generoase (doar partea albă)
- 20-30 g unt
- 5 căței de usturoi
- 1,5 kg dovleac
- 1 linguriță sare
- piper după gust
- 1/2 linguriță chimen
- 1/2 linguriță cimbru
- un sfert linguriță turmeric
- un praf scorțișoară (opțional)
- 100 ml smântână lichidă
Mod de preparare:
- Prazul l-am desfăcut și l-am spălat foarte bine în apă rece, apoi l-am tocat.
- Într-o oală mai mare am adăugat untul, iar când acesta s-a topit am pus prazul și usturoiul, am acoperit cu un capac și am lăsat la foc mic pentru 10 minute.
- Am adăugat dovleacul, curățat și tăiat în cuburi, împreună cu condimentele.
- Am completat cu apă cât să acopăr toate ingredientele din vas. (aproximativ 1,5 l)
- Vasul l-am acoperit din nou cu capac, am lăsat focul mediu și din momentul în care apa a început să fiarbă am lăsat legumele timp de 20-25 de minute.
- Cu un blender am transformat amestecul de legume și arome într-o cremă fină, apoi am turnat smântâna lichidă și am potrivit cu sare și piper.
Când am pus supa în boluri, am mai stropit cu smântână și puțin ulei de măsline. Ca topping am folosit nuci pecan și pâine crocantă de secara Finn Crisp. În acest fel supa mea a fost atât de nutritivă și sățioasă că nu am mai avut nevoie de nimic altceva.
Alte idei de topping:
- nucă românească
- semințe de cânepă
- bacon crocant
- cimbru proaspăt
- parmezan
Îndrăznește să iei și la birou, va fi perfectă la prânz 🙂
Cu drag,
D
Lasă un răspuns