Ideea articolelor complete cu planuri alimentare săptămânale a fost foarte bine primită de către voi, ceea ce mă încurajează să revin cu încă un material în această categorie.
Pentru cei ce încă nu știu (adică marea majoritate), preocuparea mea din ultimele luni este în strânsă legătură cu nutriția. Studiez, încerc să înțeleg la nivelul la care trebuie înțeleasă nutriția, în timp ce păstrez gust în fiecare farfurie pe care o așez pe masă.
Nu doar că studiez, acum lucrez la un proiect, de aici și frecvența mai redusă de articole pe blog, deorece dedic mult timp planurilor alimentare pe care le fac persoanelor cu care lucrez acum. Unul din cazurile din proiect sunt eu, sunt clienta mea ce are ca scop definirea, da, acel six pack la care visează toată lumea, acel posterior conturat după care se uită până și femeile când merg pe stradă, acel spate care ascunde și el mușchiuleâi frumoși 🙂
În același timp mă ocup și de Domnul B care vrea să scape de 3-4 kg. Eu însă aș vrea să înțeleagă că tot definirea ar trebui să fie și obiectivul lui. Prin urmare sunt continuu cu gândul către idei de meniuri, gătesc foarte mult și încercăm să ne ținem de un program de bun simț în care să avem mesele luate la aceleași ore.
Când fac un plan alimentar, așa cum spuneam și în articolul precedent, mă gândesc din week-end ce anume vom mânca, mergem la cumpărături și apoi gătesc pe fiecare zi ceea ce am de gătit.
Un meniu pe 5 zile super gustos și sățios cu care ne-am delectat aproape amândoi 🙂
ZIUA 1
Mic dejun: terci de hrișcă cu 80 g fructe de pădure
Gustare: 1 măr
Prânz: salată cu quinoa, roșii cherry și mușchi de porc la cuptor
Gustare: 150 g iaurt grecesc cu 1 lingură semințe de cânepă, 1 linguriță fructe goji și 1 linguriță bobițe de cacao
Cină: supă de pui a la grec (cu legume, dar fără orez)
ZIUA 2
Mic dejun: 2 ouă fierte cu 2 felii wasa cu 50 g șuncă de curcan și ardei gras roșu
Gustare: 1 măr
Prânz: salată cu paste de cânepă, roșii cherry, ridichi și file de anșoa
Gustare: 200 g cottage cheese/ perle de brânză
Cină: piept curcan la grill cu mexican mix bonduelle și orez (stil pilaf) peste care am adăugat semințe de pin
ZIUA 3
Mic dejun: terci de ovăz cu scorțișoară, cacao, 1 linguriță fructe uscate goji, bobițe de cacao
Gustare: 1 portocală
Prânz: salată din salată verde și baby spanac cu ciuperci la grill, halloumi la grill, 2 wasa + orez cu legume (de la cina de ieri)
Gustare: cartof dulce la cuptor
Cină: piept de rață servit cu mâncare de linte (cu turmeric, usturoi, chili)
ZIUA 4
Mic dejun: ou fiert cu wasa și guacamole
Gustare: smoothie din 150 g fructe de pădure și iaurt grecesc + semințe de chia
Prânz: supă de pui a la grec
Gustare: frigărui din roșii cherry și bile de mozzarela
Cină: file de crap la cuptor cu sos roșu și cartof natur
ZIUA 5
Mic dejun: budincă de chia cu lapte de cocos, mango și bobițe de cacao
Gustare: humus (fără pastă de susan) + 1 wasa și un morcov crud
Prânz: salată verde cu ciuperci la grill, roșii cherry, somon la grill, ridichi și nuci pecan
Gustare: 1 clătită cu ovăz și banană
Cină: spanac sote cu quinoa fiartă, brânză feta și ou înăbușit.
***Subliniez faptul că acesta nu este un meniu de dietă, nu se aplică la modul general pentru că fiecare individ este unic și nevoile diferă.
Este un plan alimentar personal, cu idei despre ce mai puteți găti pentru a avea un meniu variat, colorat și sățios.
Nu cred în diete, nu cred deloc în dietele de pe internet, indiferent cine le-a conceput, astfel încât nu veți întâlni această denumire pe articolele mele.
Cred cu tărie în schimbarea obiceiurilor alimentare, într-o gamă variată de alimente așezate corect în farfurie. Cred în mișcare coroborată cu o alimentație echilibrată, într-o alimentație FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT și într-o alimentație de sezon!
Cred la fel de tare că dacă există voință, schimbările nu vor întârzia să apară!
Cu drag,
D
Anonim
Minunat. Multumesc
Anonim
Buna ziua! Arata bine totul…totusi am o nelamurire, din cate stiu eu, quinoua nu se combina niciodata cu carnea
danielaniculi
De ce nu o combini cu carne? 🙂
Carmen
Ce inseamna mai exact bobițe de cacao? Grilul il ungeţi cu ulei pentru ciuperci si halloumi ? Este vreo deosebire fata de trase la tigaie ? Multumesc
Sorina Vână
Poti sa ne dai reteta la supă de pui a la grec fara orez,doar cu legume?
danielaniculi
Se gasesc la plafar sub denumirea de cocoa nibs, sunt foarte gustoase 🙂
Nu ung grill-ul cu ulei, le gatesc la temperatura scazuta, dar la fel de bine le fac si in tigaie daca am grill-ul ocupat!
Cu placere si pofta mare 🙂
danielaniculi
Am o reteta pe blog cu ciorba de curcan radauteana, aceea este reteta de baza doar ca nu adaug orez 🙂
Anonim
Gatesti in fiecare zi?
danielaniculi
In general cina o gatesc in fiecare zi si uneori mancarea pentru pranzul de a doua zi.
Asta tine de preferintele noastre in familie :), ca sa nu mai zic ca oricum pt copil cam gatesc pentru ca trebuie sa suplimentez ce nu primeste la scoala
Lavinia
Quinoa nu se combina cu carne ptr.ca este o proteina completa ca si lintea, nautul, mazarea etc. Este un blog minunat! Ma inspir de aici cand ii gatesc copilului meu si mie. Mult succes in continuare. Sper ca nu am deranjat cu comentariu meu ( mai ales inceputul).
danielaniculi
Buna. In primul rand multumesc pentru apreciei 🙂 si pentru ca urmaresti acest blog. Nu m-ai deranjat, in niciun caz, eu primesc orice comentariu si il aprob 🙂 In alta ordine de idei eu nu ma feresc sa fac combinatia asta, mai ales dupa ce am avut antrenament intens. In plus nu este o combinatie frecventa in farfuria mea. 🙂
Meda
Mulțumesc Danielaniculi!
Anonim
ÎMI SÎNT FOARTE UTILE REȚETELE,MULȚUMESC
danielaniculi
Buna! Ma bucur din suflet! Zi frumoasa sa ai
danielaniculi
Cu drag! 🙂
Gia
Multumim ! Sunt de mare ajutor !
danielaniculi
Ma bucur enorm sa aud asta ❤️
vasile alina
Multumim frumos! incet incet ma organizez si fac si eu plan alimentar pe 1 saptamana si observ ca este f bine!
danielaniculi
Cu toata dragostea! Ma bucur enorm sa aud ca planifiacrea alimentara prinde contur si in alte case, o sa devina o obisnuinta, un stil de viata si veti vedea ca pe masura ce trece timpul o sa fie tot mai usor.