Când am făcut această pâine cu banane și ovăz nu știam și nu îmi dădeam seama ce va ieși. Mie îmi place să folosesc ovăzul în diverse preparare, iar de această dată chiar m-am bucurat de un dulce sățios și sănătos la cafeaua de dimineața. Un dulce pe care l-a savurat și Alexia ca și gustare, lucru de care sunt foarte bucuroasă și încântată.
Nu sunt multe deserturi de acest gen pe care le-a apreciat și copilul meu.
Banana bread cu ovăz se face foarte simplu, folosind doar 5 ingrediente simple și gustoase.
Ingrediente:
- 3 banane bine coapte
- 180 g fulgi ovăz
- 2 ouă
- 50 g miere de albine
- 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
- 1/2 linguriță praf de copt
- nuci pecan (opțional)
Mod de preparare:
- Am preîncălzit cuptorul la 200 de grade și apoi m-am apucat să pregătesc compoziția.
- Între-un blender mare am amestecat toate ingredientele și am pulsat timp de 2-3 minute, până când toate ingredientele s-au combinat.
- Am uns cu ulei de cocos (puteți folosi unt) două mici forme de chec, apoi am distribuit compoziția în două părți egale.
- Am pus topping câteva nuci pecan, apoi am intordus formele la cuptor pentru 35 de minute.
- Am lăsat checul în forme până când s-a răcit complet, apoi am scos și am feliat.
Se păstrează de minune la frigider!
Foarte important este să nu uitați că aveți în casă un desert sățios și sănătos, o gustare ce poate fi luată cu ușurință la pachet.
Nu este un preparat super pufos sau genul acela de chec clasic făcut cu făină. Folosit doar fulgi de ovăz te poate duce cu gândul la un terci de ovăz sub formă de pâine mai curând.
Eu sper să îți placă 🙂
Cu drag,
D
Stela
Zilele trecute am descoperit rețetele tale și azi am incercat-o pe aceasta. Într-adevăr nu arată ca un chec cu făină dar la gust îl bate . Eu am adăugat doar 30 g miere ,insa data viitoare nu voi mai pune deloc pentru că bananele coapte sunt suficient de dulci și în compoziție am „aruncat ” câteva stafide. Un deliciu:)))) Mai am câteva rețete salvate pe care le voi încerca și voi trimite câte un comentariu cu impresii. Mulțumesc pentru aceste rețete minunate!
danielaniculi
Yeesss, ce ma bucur ca te-am convins, gustul este senzational, chiar daca nu arata spectaculos :))
Abia astept sa imi spui ce retete noi mai incerci si ce te incanta cel mai mult 🙂
creanga valerica
E mega bun! Nu as fi crezut! Chiar ca va fi pe lista saptamanal! :*
danielaniculi
Nu-i asa??? Este super usor de facut, gustos si perfect pt cand simti nevoia de un dulce mai bun 🙂
Anonim
Draga Daniela,
Foarte usoara si gustoasa reteta de aceea vreau sa o perfectionez si sa o fac des pt. cei mici.
Este a doua oara cand o fac, dar de fiecare data (acum parca e putin mai bine) ramane putin umed blatul si putin molcut/lipicios (nu stiu cum sa descriu…..ca si cum ar fi prea moale compozitia si asa ramane ca si consistenta interioara).
Asa tr sa fie sau mai uscat si mai trebuie sa mai pun fulgi?
Multumesc 🙂
Foarte interesante retetele!
danielaniculi
Hm, nu inteleg de ce. Reteta asta chiar nu ar trebui sa iasa umeda. Poate e ceva ce ai facut diferit? Astept sa repeti si sa imi spui cum iese 🙂