Trebuie să faci cunoștință cu aceste clătite, probabil una dintre cele mai mișto combinații de ingrediente din gama de clătite încercate de-a lungul timpului.
Nu fac des aluat de clătite, însă de fiecare dată când fac încerc să fie ceva nou, dar deja te-ai obișnuit cu stilul meu și știi că nu suport monotonia în farfurie. Caut tot timpul să încerc combinații inedite și apetisante, nu caut lingurița perfectă, dar caut entuziasm în fiecare preparat culinar pe care îl fac pentru mine și familia mea.
De aproape două săptămâni gătesc continuu, deși pe blog nu am reușit să mai public mare lucru, vreau să spun că nu am avut meniuri la fel în două zile. Domnul B este un alt caz din proiectul meu, are ca scop eliminarea a 4 kg, iar eu mă ocup cu drag și spor pentru ca el să își atingă obiectivul. Este foarte ascultător, drept dovadă că deja are rezultate.
Tot pregătind caserole cu mâncare, tot schimbând meniurile de la o zi la alta, iată că vin cât pot de mult cu idei diferite pentru gustări. Așa au apărut aceste clătite 🙂
Sunt clătite din făină de secară cu semințe de chia pe care le-am umplut cu ciuperci și brânză de capră, peste care am mai presărat frunze de rucola și coacăz roșu. Oh, Doamne, ce nebunie.
Tot ce ai nevoie este:
- 120 g făină de secară
- un vârf cuțit sare
- 2 ouă
- 350 ml lapate de migdale sau alt lapte la alegere
- 2 lingurițe semințe de chia
Umplutură:
- 6 ciuperci mari
- 50 g brânză de capră mărunțită
- rucola
- coacăz roșu sau rodie (opțional)
Mod de preparare
Am amestecat făina de secară cu cele 2 ouă, apoi am început să adaug laptele în 3 reprize amestecând bine după fiecare repriză. Am adăugat și semințele de chia și am lăsat vasul deoparte pentru 30 de minute. Va avea consistența unei smântâni, însă se poate subția adăugând și mai mult lapte sau apă.
Într-o tigaie (specială de clătite am folosit eu) am adăugat un strop de ulei de cocos și am uns bine tigaia. Am adăugat compoziție cu polonicul și am lăsat aluatul câte un minut pe fiecare parte. Am continuat operațiunea până la ultima picătură de aluat și am devorat clătitele cu mic cu mare.
Pentru umplutură am feliat ciupercile și le-am tras la tigaie într-o lingură de ulei de măsline, sare și un praf de piper.
Când clătitele au fost gata le-am umplut cu ciuperci, am presărat brânză de capră și frunze de rucola, iar coacăzul roșu chiar a adus un plus de savoare!
O gustare genială pentru a fi luată la birou! #tucemanancilabirou
Merge adăugat și avocado. Ca de obicei vă puteți lăsa imaginația să ăși facă de cap 🙂
Trebuie să le mulțumesc si prietenilor de la Tefal care m-au provocat să postez pe canalele de socializare cea mai bună rețetă de clătite. Trebuie să recunoaștem că mi-a cam ieșit 🙂
Cu drag,
D
Venter Andreea
Făina de secara poate fi înlocuită cu cea de quinoa ? Mulțumesc
danielaniculi
Nu am folosit pana acum faina de quinoa, dar daca incerci si iese bun sa imi spui si mie 🙂