Ziceam pe pagina de facebook că de vin foarte periculoasă când stau numai în casă!
Astăzi de exemplu am gătit această rețetă de vinete!
Dar asta nu este tot…
Când credeam că am terminat de asamblat vasul cu vinete, sos de roșii, mozarella și ce mai e prin rețetă, m-am dus până la frigider să iau busuiocul și ce să vezi, am dat peste un buchet de broccoli despre care mi-ar fi plăcut să spun că era absolut divin, însă nu prea mai era așa divin că îl cumpărasem de câteva zile, iar culoarea se cam dusese.
Ce era să fac?
Să-l arunc?
Nu! Exclus să mai aruncăm mâncare de foarte mult timp, mai exact cam de când sunt eu cu alimentația asta fără zahăr adăugat!
L-am luat frumușel din frigider și i-am spus să se liniștească că va ajunge bine din mâinile mele!
E zi cu ploaie, ar trebui să știți că eu în zilele ploioase sunt creativă 🙂
Mai grav este că scriu deja rețeta pentru chiftele, iar eu mă gândesc că imediat ce o public, mă îmbrac să mă duc până la magazin să iau un unt de arahide că mi-a mai venit o idee gustoasă 🙂
Și mai grav știi ce e? Că se anunță ploaie toată săptămâna, cel puțin pe aplicația mea din telefon!
Până una alta mergi la cumpărături și pune în coș următoarele (asta dacă nu cumva ți se pălește și ție vreun broccoli prin frigider)!
Ingrediente:
- 600 g broccoli
- 100 g FINN CRISP– pâine crocantă subțire cu chimen (eu insist pe varianta asta pentru că va da un gust aparte)
- 2 ouă
- 100 g brânză feta
- 30 g mozzarella
- 2 căței de usturoi
- piper
- sare
Pentru sosul de iaurt:
- 150 g iaurt cu conținut scăzut de grăsimi sau ce altă variantă preferi tu
- sare
- piper
- 4-5 frunze de mentă tocate mărunt
- 1 linguriță suc de lămâie
- 1 linguriță ulei de măsline
- 1 cățel de usturoi tocat
Mod de preparare:
Pentru început am desprins broccoli în buchețele mici și le-am gătit 10 minute la aburi.
Apoi am preîncălzit cuptorul la 200 de grade să fie pregătit pentru că din momentul în care broccoli s-a înmuiat am modelat foarte repede chifteluțele.
Am transferat broccoli într-un bol și am adăugat pâinea crocantă (pe care am sfărâmat-o) și restul ingredientelor.
Am trecut cu blenderul vertical prin compoziție până am amestecat bine toate ingredientele, apoi din compoziția rezultată am format biluțe de mărime medie.
Le-am așezat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și le-am stropit cu foarte puțin ulei de măsline.
Am introdu tava în cuptor pentru 25 de minute și m-am apucat de sosul de iaurt pentru că și acesta are nevoie de un timp de odihnă pentru a se elibera toate aromele!
Sinceră să fiu vă spun că nu am mâncat până acum chiftele de broccoli mai bune ca acestea. Sunt foarte crocante la exterior, interiorul este moale și cu o explozie de arome senzațională.
Sosul de iaurt completează de minune această combinație de arome!
Pentru a prepara sosul pur și simplu am amestecat iaurtul cu restul ingredientelor.
Pentru cină o să-i pregătesc cârcotașului Domn B un wrap în care voi pune sos, frunze de salată, chiftele și câteva cuburi de avocado, dar și semințe de rodie 🙂
Vai de mine și ce caserolă pentru birou poți pregăti cu această rețetă! #tucemanancilabirou #farazaharadaugat
Cu drag,
D
Dorina
Ești o dulce! M ai făcut sa rad, dar in același Timo m ai stârnit sa fac și eu aceste chiftele. Cred ca in seara asta!
danielaniculi
:-)))) Pai trebuie sa ne amunzam cu orice ocazie O sa iti placa, promit!