Buna dimineața!
Nu știu dacă mai este cazul să menționez de fiecare dată când fac câte un mic deser că acesta nu conține zahăr, dar zic totuși să fie transparență încă de la început.
Ce vreau să zic este că am făcut aceste brioșe special pentru Alexia care nu a mâncat nimic vreo 3 zile din cauza unei dureri puternice în gât. Teoretic refuzase absolut tot ceea ce îi place cel mai mult, deci șansele să mănânce niște brioșe FĂRĂ ZAHĂR erau infime, sau nu.
Dacă Alexia nu se simte bine, ei bine nici eu nu sunt în toate apele mele, prin urmare nu am făcut decât două fotografii cu telefonul pentru că nu intenționam să scriu rețeta pe blog. Au ieșit însă atât de gustoase, iar Alexia a mâncat 1 întreagă ceea ce înseamnă că merită toate aprecierile.
Am scos din dulap făina de migdale, mai aveam fix două banane foarte coapte de care nu se atingea nimeni, teoretic aveam ingredientele de bază ca să mă apuc de un dulce nevinovat.
Nu ai nevoie de multe ingrediente pentru această rețetă și nici nu prea ai cum să greșești.
Ingrediente:
- 2 banane bine coapte
- 3 ouă
- 1 pară
- o mână de nuci mărunțite (eu am uitat să le folosesc, dar tu să nu uiți)
- 90 g făină de migdale
- 2 linguri făină de cocos
- 2 linguri pudră de cacao
- 1 linguriță praf de copt
- 1/2 linguriță scorțișoară
- 1/2 linguriță turmeric
Mod de preparare:
Am preîncălzit cuptorul la 180 de grade.
Am curățat para și am tăiat-o în cuburi micuțe.
Restul ingredientelor (mai puțin nucile și bucățile de pară) le-am amestecat într-un blender și am pulsat la viteză mare până când compoziția s-a omogenizat.
Am distribuit compoziția într-o formă de brioșe din silicon (cu acest model mă înâeleg eu cel mai bine) nu înainte însă de a încorpora și para, tot acum este momentul potrivit pentru a adăuga și nucile.
Am copt brioșele timp de 35 de minute, iar gustul senzațional l-au avut după ce s-au răcit complet!
Prin folosirea bananelor coapte nu este absolut deloc necesar să folosești vreun fel de îndulcitor, dacă totuși crezi că ar avea nevoie, poți folosi ca topping 1 linguriță cu miere de albine.
Nu am avut în casă, dar o să-mi cumpăr special pentru această rețetă unt de arahide. 1 linguriță ca topping ar fi senzație curată.
Iată o gustare delicioasă pentru la birou, o gustare nevinovată și plină de savoare. O gustare potrivită și înainte de antrenament, dar și după antrenament.
Făina de migdale are un conținut ridicat de proteine, ceea ce face aceste brioșe să fie valoroase din punct de vedere nutrițional!
Aștept vești de la tine după ce pregătești rețeta!
Creanga valerica
Faina de migdale poate fi inlocuita?Multumesc! Esti minunata!
danielaniculi
Poti incerca cu fulgi de ovaz macinati. Dar gustul nu va mai fi acelasi faina de migdale ofera un gust aparte, impreuna cu faina de cocos care este usor dulceaga 🙂
da-mi de veste ce iti iese
creanga valerica
Au iesit minunate! Te rog sa mai lasi variante la faina in special! In rest sunt perfecte retetele!
danielaniculi
Merci de sugestie, eu fac mai rar deserturi si de aceea nu am completat pana acum cu variante de faina, pe masura ce mai fac o sa incerc si alte variante ca sa le pot scrie
Ma bucur nespus ca au iesit bune si ca te-ai bucurat de un desert nevinovat
Nora Fekete
De unde iti achiziționezi tipurile acestea de faina mai specială? Multumesc
danielaniculi
de la raioanele dedicate cu alimente bio din supermarket 🙂
Stela
Am făcut acum două zile Banana bread care este magnific( inca mai am jumătate) și chiar mă gândeam ce să mai fac fără făină și fără zahăr…….A venit la fix ,urmează cât de curând. Mulțumesc pentru idei ,vă urmăresc constant pagina plină de culoare și „arome” .
danielaniculi
Heii, ce ma bucur, nici nu ai idee!!! Iti propun sa le faci in week-end si sa revii cu impresii. Eu acum pregatesc un tort, pornind de la reteta de briose 🙂
Dana
Tocmai am scos briosele din cuptor. Yummy!!! Pacat ca nu pot pune poze.
Multumesc pentru reteta.
danielaniculi
Yummm!! Imi pot imagina❤️ Multumesc si eu pt tot
Teodora Dascalu
Le-am facut acum câteva zile, fetelor mele le-au plăcut nespus! Si mie, bineînțeles! Abia astept sa mai incerc altă rețetă! Iti urmăresc postarile cu interes!
danielaniculi
Teodora! Ma bucura nespus sa aud asta! Sunt intr-adevar simple si delicioase