SALATĂ DE BULGUR CU CRUDITĂȚI
După perioada Sărbătorilor de iarnă îmi mențin atenția focusată pe cumpărături mai puține, dar în același timp să pun pe masă mâncăruri gustoase și sățioase de care să ne bucurăm cu toții.
Nu știu dacă mai este un secret că tot mai multă lume a început să vorbească despre schimbările pe care le putem face cu toții pentru a avea mai multă grijă de planeta noastră.
Am încercat întotdeauna să fiu cât mai atentă cu micile schimbări pe care oricine le poate face, însă fără a deveni prea exagerată.
Despre aceste schimbări vor vorbi separat, însă profit de rețeta asta să spun că este simpluși ușor să devenim consumatori conștienți și să cumpărăm atât cât avem nevoie.
De fiecare dată când vei spune ”iar nu am nimic de mâncare” îți propun să deschizi dulapul și congelatorul, iar acolo sunt convinsă că vei găsi câteva ingrediente cu care să pregătești ceva bun de mâncare.
Asta, desigur, dacă ești genul care gătește în mod frecvent :))
#NOICEMAIMÂNCĂM
Eu trebuie să recunosc că am folosi de foarte multe ori expresia ”iar nu mai avem mâncare sau nu avem nimic de mâncare” ba chiar zilele trecute mi-a ieșit porumbelul pe gură doar că am deschis dulapul și am început să scot ingrediente pe care nu le folosesc frecvent.
Unul dintre ele este bulgurul.
Pe lângă bulgur aveam 4 legături de pătrunjel, o jumătate de ardei kapia galben si 1 roșu, de ajuns cât să pregătesc o salată sățioasă.
Pornind de la această rețetă te poți juca și cu alte alimente. Poți adăuga ou fiert sau o salată de sardine, o bucată de carne friptă în tigaie sau cum am folosit eu avocado.
Ingrediente:
- 250 g bulgur
- 500 ml apă fierbinte
- 1 ardei kapia roșu
- 1/2 am avut eu dar poți pune mai mult ardei galben
- 4 legături de pătrunjel
- 1 legătură de coriandru (dacă îți place) sau mentă din belșug
- roșii cherry (dacă ai la îndemână)
- 1 ceapă roșie (dacă nu intenționezi să iei și la birou)
- 2-3 linguri ulei de măsline
- sare
- zeamă de lămâie după gust
Mod de preparare:
Pentru bulgur puteți aleger varianta cu apă fierbinte așa cum am făcut eu sau puteți opta pentru a lăsa bulgurul în apă rece vreme de 2-3 ore.
Am acoperit bulgurul cu apă fierbinte și am adăugat 1 linguriță de sare. Am lăsat vasul 30 de minute deoparte, timp în care a tras apa și s-a umflat.
Separat am tocat pătrunjelul și ardeii. Merge foarte bine ceapa roșie, însă eu nu am adăugat pentru că am pregătit și pentru prânzul Domnului B. Nu ar fi fost chiar draguț să împrăștie mirosul de ceapă peste tot.
Dacă aveți roșii tocați-le și pe ele, dar fără pulpă.
Într-un bol mai mare am amestecat toate ingredientele și salata a fost gata în doar câteva minute.
Alexia a mâncat un castronel și i-a plăcut foarte mult. Varianta cu mentă în loc de coriandru este mult mai gustoasă, eu aveam acest coriandru care trebuia neapărat folosit pentru a nu ajunge să-l arunc.
Caserolele cu mâncare de la birou să rămână o preocupare și în acest an și cred eu că cele două hastaguri pe care le folosesc în ultimii ani, respectiv #FĂRĂZAHĂRADĂUGAT și #TUCEMĂNÂNCILABIROU pot deveni definiția alimentației echilibrate.
EATING HEALTHY MAKES ME HAPPY
Cu drag,
D
Delia
Astăzi am încercat aceasta rețetă delicioasă și rapidă. Ce să spun… un real succes lângă o friptura (asta ca să împac și soțul ). Ma bucur ca te am descoperit, ești pe sufletul meu!!!
danielaniculi
Delia, ce bucurie!! ❤️❤️❤️ sa tot fie mese colorate