Astăzi o să povestim despre o altă rețetă apărută din resturile alimentare și despre un preparat final plin de savoare.
De cele mai multe ori atunci când fierb quinoa pentru cină prefer din start să fierb mai multă și să avem și pentru masa de prânz din ziua următoare.
La fel am procedat și ultima oară când am făcut mixul nostru preferat. Quinoa și amestec de legume (broccoli, morcov și conopidă) doar că am rămas cu prea multă. Voiam de ceva timp să mai fac câteva chiftele cu legume, iar acesta a fost momentul potrivit.
Quina fiartă în care am avut și un mix de legume (eu folosesc legumele congelate de la bonduelle (royal mix, mexican mix sau sping mix) iar de data aceasta a fost amestecul royal.
Cum am făcut?
Cu aproximativ 100 g quinoa înainte de fierbere, 1/2 pungă legume congelate, 2 ouă, o conservă de 400 g fasole roșie, 70 g brânză feta mărunțită, sare și piper am pregătit compoziția pentru chiftele.
Am trecut cu blenderul vertical prin toată compoziția, dar nu foarte mult pentru că nu trebuie să iasă pastă.
Din compoziția obținută am format aceste chiftele. Compoziția va fi destul de moale, greu de manevrat, dar nu imposibil. La o parte am folosit lingura, iar dacaă aveți un inel de bucătărie turnați cu lingura și veți avea forme perfecte, dar merge și fără inel.
Am stropit chiftelele cu ulei de măsline și am introdus tava în cuptorul încins la 185 de grade pentru aproximativ 30 de minute. Compoziția s-a legat foarte bine. În funcție de tipul cuptorului și de programul folosit poate dura mai puțin timpul.
Cât timp tava a stat în cuptor am pregătit două elemente care vor scoate din anonimat aceste chiftele:
CEAPĂ CARAMELIZATĂ CU MIERE ȘI GOJI
SOS DE IAURT CU MUȘTAR
Pentru ceapa caramelizată am folosi 2 cepe roșii, 1 lingură miere de albine și câteva goji. Am caramelizat ceapa într-o tigaie amestecând din când în când.
Sosul de iaurt a fost preparat din:
- 200 g iaurt natural
- 1 lingură de muștar clasic
- zeama de la jumătate de lămâie
- ulei de măsline
- câteva capere
- piper
Aveam un sortiment de pânie cu semințe, dar puteți folosi chifle, lipie integrală sau nimic 🙂
Am adăugat ceapa caramelizată, chifteaua de quinoa, o felie de tofu fript, rucola și sosul de iaurt cu muștar.
Nu mă așteptam la o asemenea explozie de arome și nici să fie un succes total pentru Domnul B.
Pâinea am rumenit-o puțin în tigaie, astfel se va păstra crocantă și nu va permite sosurilor să o înmoaie. Nu ar mai avea același farmec 🙂
Cu drag,
D
Lasă un răspuns