
Frittata cu sparanghel, iaurt și busuioc sau ce poți face în locul unei tarte cu sparanghel 🙂 pentru un preparat low carb!
Suntem în sezonul sparanghelului, iar în ultima vreme l-am cam cumpărat când am ajuns la cumpărături. Să fiu sinceră, sparanghelul este un aliment care îmi place foarte mult, dar nu pot mânca mai mult de 4-5 fire. El este perfect atunci când este gătit puțin și își păstrează textura.
Am mai făcut sparanghel la cuptor cu parmezan, dacă am prosciutto îmi place să mai învelesc sparanghelul în câte o bucată de prosciutto și să le gătesc în tigaie.
Ultimul mănunchi de sparanghel cumpărat a avut cam multe fire, am mâncat câteva alături de o friptură de vită, dar a rămas destul de mult.
Speram să fac o tartă cu sparanghel și brânzeturi, dar pentru că suntem tot mai atenți la ceea ce mâncăm de când suntem în izolare, am decis să zic pas tartei cu făină și unt, de data asta 🙂
În locul tartei merge frittata. Un preparat simplu de realizat și mult mai light decât o tartă clasică.
Domnul B e mare fan frittata. Preferata lui este cea cu mazăre, mie îmi place cea cu ciuperci. Bine, am ajuns la concluzia că ne place orice combinație are la bază oul. Dacă mai folosești și câteva plante aromatice, obții cu siguranță o variantă câștigătoare.
Hai să facem o frittata sățioasă și super aromată!
Ingrediente:
- 10 ouă
- 500 g iaurt grecesc (poți folosi o variantă cu 2% grăsime)
- 20 fire sparanghel (poți pune și mai puțin, eu l-am folosit pe tot)
- 2 cepe roșii
- sare
- piper
- turmeric (opțional, un sfert de linguriță, doar dacă îți place!)
- ulei de măsline (2-3 pufuri)
- busuioc proaspăt
Mod de preparare:
Sparanghelul spălat l-am tăiat în bucăți cam de 1 cm. Partea lemnoasă am îndepărtat-o. Ceapa am tocat-o mărunt.
Într-o tigaie am pulverizat 2-3 pufuri de ulei de măsline și am adăugat legumele.
Într-un bol separat am bătut bine ouăle și le-am amestecat apoi cu iaurtul grecesc.
*Poți adăuga și alte brânzeturi maturate sau brânză feta/telemea sărată.
Într-un vas termorezistent și tapetat cu hârtie de copt, am adăugat amestecul de ouă, apoi amestecul de sparanghel și ceapă. La final am presărat o mână de busuioc tocat.
Am lăsat vasul în cuptorul preîncălzit la 170 de grade, timp de 40 de minute. Timpul poate varia în funcție de cuptorul folosit.
Este o frittata mare, dar poți tăia ingredientele la jumate pentru o cantitate mai mică. Noi am mâncat la masa principală, a doua zi la micul dejun și ne-a rămas și de o gustare. Se păstrează de minune la frigider pentru 3-4 zile!







Este un preparat care poate fi servit la micul dejun sau la prânz însoțit de o salată verde. Este ușor de luat în caserolă pentru a fi servit la birou. totodată eu consider că este și o gustare sățioasă și bogată în proteine de calitate.
Poți încerca și varianta de tartă. Rețeta aici:
Sau alte rețete de frittata:
Cu drag,
D
Lasă un răspuns