MUFFINS DE SĂRBĂTOARE
Știu că nu sunt eu foarte agresivă pe parte de rețete în preajma Sărbătorilor, dar de la un an la altul mai scriu pe blog despre câteva rețete încercate și care se potrivesc cu Luna Decembrie, mai mult decât cu Crăciunul.
Pentru mine Crăciunul, din punct de vedere culinar, înseamnă câteva preparate tradiționale, acelea cu care am crescut și care an de an au fost preparate. E drept că pe măsură ce au trecut anii au dispărut multe dintre rețete și am păstrat doar 2-3 de bază.
Așa că strict pentru Crăciun eu mă voi prezenta foarte simplu, mai ales în acest an în care vom rămâne acasă la noi.
Dar îmi place să mă joc cu aromele specifice acestei luni și să mai pregătesc câte ceva bun.
De această dată am scos din bucătărie o rețetă amestec între banana bread și turta dulce.
Pentru această rețetă eu am folosit aparatul airfryer, însă evident că merg și la cuptor, doar că va necesita preîncălzire.
Vă invit să pregătiți ingredientele și să ne jucăm împreună cu aceste arome pentru o porție de muffins sățioase și super gustoase! #fărăzahăradăugat
Ingrediente:
- 300 g făină integrală
- 200 ml lapte de cocos (varianta la conservă, acela este laptele de cocos, restul e băutură vegetală, merge și aceea dacă nu aveți conservă)
- 3/4 linguriță bicarbonat (sau 1 linguriță praf de copt, eu nu am avut praf de copt)
- 1-2 lingurițe amestec pentru turtă dulce (scorțișoară, ghi,bir pudră, cuișoare, anason)
- 1 ou
- 2 banane (zdrobite cu furculița)
- 1 linguriță vanilie
- opțional (doar dacă le doriți mai dulci) 1 lingură de îndulcitor
Mod de preparare:
Așa cum v-am obișnuit vom face și astăzi o rețetă simplă. În plus, ce poate fi complicat la muffins? Ca să nu mai zic că oricum nu cred că vredată mă voi complica în rețete. Principiul meu este să folosim puține ingrediente și cât mai nutritive.
Am amestecat toate ingredientele în bolul robotului de bucătărie. Robotul pe care îl folosesc este ACESTA.
Dacă nu aveți un astfel de robot, atunci toate ingredientele se vor amesteca într-un bol. Doar bananele necesită să fie zdrobite cu furculița în prealabil.
Am amestecat toate ingredientele și am lăsat robotul pentru aproape 1 minut să omogenizeze compoziția.
*Dacă folosiți cuptorul atunci acesta să fie preîncălzit la 180 de grade.
Am transferat compoziție în formele pregătite de Sărbătoare și le-am copt pentru aproximativ 16-18 minute în airfryer. teoretic cam în 16 minute pot fi gata, dar e mai bine să verificați.
Pentru cuptor 18-20 de minute sunt suficiente. Când sunt bine crescute și ușor aurii, atunci cu siguranță sunt gata, dar nu este greșit testul cu scobitoarea.
Vreau să vă spun că din toată compoziția eu am scos 6 muffins și un mini chec. Puteți folosi toată compoziția doar pentru muffins sau puteți pregăti un chec normal. Cireașa de pe ”tort” a fost para tăiată pe jumătate, curățată și integrată în chec înainte ca acesta să intre la copt.
Cam așa ceva:
Atât de simplu 🙂
Atât de rapid și aștept de la voi să îmi povestiți despre gust 🙂
Cu drag,
D
Manuel
Cu faina alba sau cu amestec merge
danielaniculi
Si doar cu faina alba si un mix merge, ideal un mix pentru a creste putin aportul de fibre 🙂
Manuel
Multumesc…..Sarbatori fericite
danielaniculi
:-* :-* Sa fie Sarbatori Biencuvantate!!
Mihaela
După 25 minute la cuptor tot crud a ieșit checul. Nu știu ce am greșit 🙁
danielaniculi
Exista reteta la care textura este umeda, nu necopt, daca e necopt probabil ceva nu a functionat, nu tine intotdeauna de factorii esentiali (temperatura, gramaje exacte, praf de copt etc) poate fi vorba si de ingrediente, poate a avut faina ceva, este posibil 🙁 Teoretic daca reteta a fost respectata intocmai nu avea de ce sa nu iasa.