
„Brăduleţ, brăduţ drăguţ,
Ninge peste tine,
Haide, hai în casa mea,
Unde-i cald şi bine.
Pom de anul nou te fac,
O, ce bucurie!
Cu beteală am să te-mbrac,
Şi steluţe o mie.”
Am ales această introducere, cu poezia copilăriei mele, având rulourile sub forma unui brăduț 🙂 dar cu siguranță această rețetă este potrivită oricând în timpul anului.
Dacă o găsiți potrivită pentru Crăciun, vreau doar să vă spun că este cu adevărat un aperitiv special și poate fi servit cel mai bine imediat după ce a fost scos din cuptor.
Ca și ingrediente, nu avem multe, dar este nevoie de timp pentru a lăsa aluatul la dospit. Vreau să vă spun că eu le-am pregătit seara și am mâncat la mic dejunul din ziua următoare. Mi s-au părunt minunate.
Domnul B a savurat o bucată imediat după ce le-am scos din cuptor.
Hai să ne apucăm de treabă, ca dacă rămânem la povești nu mai gătim nimic 🙂
INGREDIENTE ALUAT:
- 2 lingurițe și un sfert de drojdie instant
- 250 ml lapte (eu am folosit o variantă vegetală de migldale fără zahăr adăugat)
- 70 g unt
- 1/4 linguriță sare
- 1 linguriță miere de albine
- 400 g făină
Ingrediente umplutură:
- 400 g spanac congelat
- 250 g ritotta
- 2-3 căței de usturoi
- sare
- 2-3 linguri parmezan
- câteva bile de mozzarella
- 2-3 felii de unt
Mod de preparare
- Într-un vas mai mare am încălzit laptele în care am adăugat untul și am amestecat până când acesta s-a topit complet. Laptele nu trebuie să fie fierbinte, doar puțin călduț.
- După ce untul s-a topit, am turnat amestecul într-un bol și am presărat drojdia. Am lăsat-o 10 minute să se activeze.
- Am adăugat acum și o linguriță cu miere de albine, sarea, apoi am amestecat bine toată compoziția.
- Am adăugat făina, dar nu toată deodată. Am adăugat-o în 3 tranșe amestecând bine după fiecare tranșă. Când făina s-a încorporat am răsturnat aluatul pe o suprafață pe care am presărat făină și am frământat cu mâinile până am frmat o bilă frumoasă.
- Am uns un vas cu ulei și am pus aluatul la dospit pentru 1 oră. Timp în care și-a dublat volumul.
- În acest timp am scos spanacul din congelator și l-am aruncat în tigaia în care am pulverizat puțin ulei de măsline, împreună cu usturoiul.
- Am adăugat o ceașcă cu apă și am acoperit tigaia cu un capac.
- Spanacul este gata în câteva minute, nu vă faceți griji.
- Am lăsat spanacul deoparte să se răceasca, apoi am încorporat ricotta.
- Pe blatul de bucătărie am presărat făină, am pus aluatul frumos crescut și i-am dat forma unui dreptunghi.
- Am turnat amestecul de spanac cu ricotta și am presărat parmezan.
- Am rulat aluatul și am feliat cu un cuțit bine ascuțit. Am tăiat ”rulada” în felii groase de 3 cm, apoi le-am transferat într-o tavă tapetată cu hțrtie de copt la o distanță de 1 cm între ele, dar sub forma unui brăduț.
- Am acoperit bradul cu un prosop curat și l-am lăsat încă o oră la temperatura camerei.
- Am copt brăduțul în cuptorul preîncălzit la la 180 de grade pentru 25 de minute, iar în ultimele 5 minute am adăugat bile de mozzarella sfărâmate și feliile de unt.
- Cum se întinde mozzarella la final de tot… ceva de vis!





Cu drag,
D
Rețete deosebite. Cu siguranță am sa fac și aceasta reteta Sărbători fericite!
Buna, Simona! Sunt convinsa ca iti va plăcea aceasta reteta! este aromata si foarte gustoasa combinatia 🙂
Yummy…am facut rulourile azi si abia astept sa se raceasca sa mancam. Multumesc pentru reteta!
yummmy!!! Si eu pentru mesaj! Sa fie deliciu ❤️❤️❤️