Tocmai ce ați accesat rețeta celor mai simple rulouri cu scorțișoară, varianta cu făină de migdale, fără dospire sau alte proceduri care ne blochează prea mult timp în bucătărie.
Este exact genul de rețeta la care tot ce ai de făcut este să cântărești ingredientele, să le amesteci cu un robot de bucătărie, să preîncălzești cuptorul și să te bucuri de un minunat răsfăț dulce #fărăzahăradăugat.
Alexia a mâncat imediat ce am scos tava din cuptor și s-au răcorit puțin. Deși este extrem de pretențioasă, am să vă tot plictisesc cu această replică, dar asta este ea 🙂 Când mi-a zis că sunt cele mai bune rulouri pe care le-a mâncat, am știut că am dat lovitura!
Sper să vă bucure și vouă papilele gustative la fel de mult 🙂
Sunt aici să împărtășim impresii în rubrica comentarii de mai jos.
Unii dintre voi poate că deja ați încercat rețete, văzând varinta ei video de pe Instagram.
Ingrediente:
- 250 g făină de migdale
- 2 linguri amidon de porumb
- 1/2 linguriță bicarbonat
- 2 ouă
- 50 ml ulei de cocos
Umplutura:
- 5 curmale Medjool
- scorțișoară
- 4 linguri lapte vegetal
- 1 banană
Mod de preparare:
Ingredientele pentru aluat le-am amestecat în robotul de bucătărie, apoi am transferat compoziția într-o folie alimentară și am lăsat-o pentru 10 minute la congelator.
Cât timp am ținut coca în congelator, m-am ocupat de cremă. Adică am amestecat ingredientele pentru umplutură în robot și am dat la viteză mare până când am avut o cremă omogenă și fină.
Am întins aluatul între dou folii de copt, aluatul din făină de migdale, precum și cel din făină de cocos, este mai greu de manevrat și se poate rupe, însă dacă folosiți această metodă vă va fi mult mai ușor.
După ce am întins foaia, un dreptunghi nici prea mic, dar nici prea mare, am adăugat crema, apoi am rulat cu ajutorul hârtiei de copt și am feliat rulada cu un cuțit foarte bun.
Rulourile le-am transferat într-un vas ceramic și le-am ținut în cuptorul preîncălzit la 170 de grade, vreme de 25 de minute.
Ceea ce vedeți alb, peste rulouri, este o cremă din cocos cu zeamă de lime, însă putteți opta pentru un iaurt grecesc sau ceva mascarpone tot cu zeamă de lămâie sau lime, astfel se echilibrează gustul dulce dat de curmale.
Pentru noi a fost un super desert, rapid și sățios, fără adaos de zahar sau alte ingrediente nepotrivite 🙂
Un desert perfect și pentru persoanele care sunt într-o alimentație fără gluten!
Cu drag,
D
Ionela Miu
Super de folos rețetele ..Mulțumesc..
danielaniculi
Buna, Ionela! Multumesc si eu ❤️
Nicoleta
Bună, cu ce se poate înlocui oul? Mulțumesc frumos ❤️
danielaniculi
Buna. Nu stiu ce varianta vegana ar merge 🙁
Ma gandeam la untul vegan ca ar fi potrivit
Andreea
Buna ziua,
Cu ce se poate inlocui faina de migdale?
Faina de migdale nu este acelasi lucru cu pudra de migdale? Imi este foarte greu sa gasesc faina de migdale sau pe internet gasesc dar la un pret enorm.(locuiesc in Franta).
danielaniculi
Daca nu doriti neaparat aceasta varianta cu faina de migdale puteti incerca reteta de rulouri clasice cu faina alba si umplutura tot din curmale. Este pe blog.
Livia
Bună,
Cat agar agar pot sa pun in loc de amidon de porumb? Am doar curmale normale. Cate sa pun? Și cam cata scortisoara? Am de Ceylon. Mulțumesc!
danielaniculi
Curmale normale ce inseamna? Adica proaspete, medjool? Scorisoara 1/2- 1 lingurita, depinde de preferinta, iar agar agar eu nu prea am folosit si nu stiu cum se comporta.
Anonim
Wow, cum arata!Cu siguranta voi incerca si eu reteta !
danielaniculi
Buna! Astept feedback