Buna dimineața cu un nou material din categoria ”Inspirație #DePost”, astăzi cu ziua 8.
Am rămas restantă de aseară, dar am scris rețeta de babka cu dulceață de afine. O rețetă car emie mi-a plăcut foarte mult, a fost un test, nu era neapărat planificată să apară pe blog, de aceea nici fotografiile nu sunt cele mai reușite, însă rezultatul final a fost apreciat și savurat, ceea ce sper să se întâmple și în cazul vostru. În plus se fpcuse destul de târziu să mai scriu pentru că aveam promis un film în familie.
Până reușesc să le adune pe blog, eu postez fiecare alegere pe INSTAGRAM. Acest loc colorat din care nu lipsesc poveștile zilnice cu inspirație pe rețete, uneori din șantier (pentru cei curioși cum va arăta căsuța de la țară) dar și cu momente surprinse din viața de zi cu zi, așa că dacă vă place acets mix, nu uitați să dați un follow 🙂
Ziua 8 a fost una colorată, după o zi bogată în preparate pe bază de pește am început ziua cu ceva verde și ușor:
Suc presat la rece din apio, pătrunjel, lămâie și ghimbir.
- Pentru o gustare am avut baton de cânepă și o limonadă cu cătină și miere de albine.
- Fiind doar eu cea care încearcă să țină post (vă povesteam din ziua 1 că nu sunt genul care ține tot timpul, din contră, cred că este a doua oară când mă simt deschisă să fac asta), trebuie să gătesc și pentru Domnul B, iar separat pentur Alexia pentru că nu mănâncă nici ca mine și nici ca el, așa că vă imaginați cum arată unele zile la noi în familie :).
- Pentru masa de prânz Domnul B avea niște fritpură pentru care îi trebuia garnitură. Am fiert repede orez cu quinoa (un mix de la panzani) și am tras legume mexicane la tigaie. Eu am combinat orezul cu legumele pentru masa de post. Ideal era să adaug și o sursă de proteină, dar am rămas la această combinație, deși tofu este în frigider trebuie să recunosc că nu sunt chiar o mare amatoare. Mi s-a părut destul de consistentă salata de orez așa cum a fost.
- Pofta de ceva bun a ieșit la suprafața, iar cum din congelator nu lipsesc fructele de pădure, am combinat repede o prăjitură numai bună pentru gustările tuturor. Las rețeta de la care am pornit mai jos, dat cu mențiunea că de această dată am folosit ulei de cocos în loc de unt și fructe de pădure (afine, mure și zmeură) în locul căpșunelor.
- Pentru ultima masă mai aveam supă de linte și am combinat-o cu chisupri de quinoa (sunt singurele pe care le mai cumpărăm și chiar au mers bine în această combinație)
Am și ”ciugulit” câteva boabe de struguri albi. În concluzie a fost o zi super colorată și consistentă pentru mine.
Rețeta de la care am pornit pentru această prăjitură, este chiar aici:
Rețeta de babka:
Inspirație #DePost, ziua 1:
Idei, inspirație și postări zilnice avem pe Instagram:
I N S T A G R A M – daniela_niculi
Cu drag,
D
Nik
Sper ca totul să fie bine! Am văzut că nu ai mai „gătit” de câteva zile!
Iertare pentru îndrăzneală!
Doamne-ajută!
danielaniculi
Hello! Am gatit, postat pe social media, printre diverse activitati administrative care mi-au ocupat ceva mai mult din timp 🙂
Multumesc pentru grija, e totul bine. Tocmai ce am publicat un meniu pentru 7 zile de post, sper sa va fie util