COOKIES FĂRĂ ZAHĂR ȘI FĂRĂ GLUTEN
Cine nu are poftă de câte un cookie din când în când?
Mai ales cookies fără zahăr și fără gluten.
Aia zic și eu. Un fursec gustos și consistent perfect pentru o gustare nevinovată.
De la această poftă au apărut și aceste fursecuri pe care sunt sigură că le veți pregăti și voi, că doar de aceea ați accesat rețeta. Am dreptate? Simple, din câteva ingrediente, bineînțeles că fără zahăr și pentru a le integra în categoria nutritive, mai sunt și fără gluten.
Nu ne pierdem mult în detalii, toată lumea vrea să trecem la fapte, că de vorbe ne-am săturat cu toții.
Ingrediente pentru cookies fără zahăr și fără gluten:
- 1 banană
- 30 g fulgi de ovăz mărunțiți
- 50 g făină de migdale
- 1/2 linguriță praf de copt
- un strop sare Maldon
- 130 g unt de arahide
- 1/2 linguriță extract de vanilie
- 1 ou
- 1 lingură bobițe de cacao
Mod de preparare:
Am pasat banana cu o furculiță, apoi am adăugat-o peste fulgii de ovăz amestecați cu făina de migdale.
Am completat cu restul ingredientelor și am amestecat cu o spatulă până am obținut un aluat legat. Din compoziție am format bile pe care le-am asezat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
*A se nota că la jumătatea timpului de coacere le-am aplatizat cu o lingură.
Am introdus tava în cuptorul preîncălzit la 175 de grade pentru 12 minute.
Pe contul de Instagram am lăsat și o variantă video ce vă poate fi de ajutor pentru a vedea consistența compoziției. Click AICI pentru video. Iar dacă vă place contul de instagram nu uitați să dați follow și acolo. Încerc să postez zilnic câte o idee rapidă și gustoasă 🙂
După ce s-au răcit, le-am stropit cu un sirop fără zahăr, siropul îl găsiți pe ecozar.ro.
Cum ți se par aceste cookies fără zahăr?
Cu drag,
D
Emilia Buzdea
Grozave aceste Cookies Oare cum pot afla ce calorii are o bucata? Mie mi-au ieșit 8 buc.
danielaniculi
Prin aplicatia Myfitnesspal