O rețetă din categoria ”CUM SĂ”, dar mai ales cum să salvezi resturile alimentare pentru a crea noi rețete consistente și delicioase. Cam de la acest principiu am pornit când am pregătit această rețetă de quesadilla pe care am servit-o cu salsa de roșii și avocado.
Pornind de la un rest de piept de curcan gătit la grill, m-am gândit că dacă îl integrez într-o lipie, alături de alte culori, va ieși ceva sățios și de nerefuzat. Pieptul de curcan rămas de la cină, l-am vidat într-o caserolă specială, tocmai pentru a nu se usca prea tare.
Pentru a completa cu legume și culori intense, am scos din frigider și un zucchini, aproape ofilit, iar prin acest detaliu vreau să vă încurajez să folosiți cu încredere alimentele chiar dacă nu arată perfect. Valabil și pentru ardei 🙂
Haideți să vă explic, mai exact, ce ingrediente am folosit pentru această quesadilla!
Ingrediente:
- 2 fâșii piept de curcan sau 1 piept de pui (ce preferați să folosiți, eu am avut curcan) la grill
- 1 zuchini (opțional)
- 250 g mozzarella
- 2 linguri porumb (bine sucrs de excesul de lichid)
- 1 ardei capia sau ardei roșu/galben
- 3 lipii tortilla sau lipii graham (eu am avut tortilla de această dată)
Pentru salsa:
- 10-12 roșii cherry
- 1 avocado
- 2 căței de usturoi
- 1/2 ceapă roșie (eu am uitat să mai adaud, deci nu e musai)
- sare
- piper
- ulei de măsline
- zeamă de lime
Mod de preparare:
Pentru carne, eu o condimentez întotdeauna cu paprika, turmeric și sare, apoi o stropesc cu ulei de măsline și o frig în grill-ul bine încins.
Într-un castron am mărunțit mozzarella și am amestecat-o cu porumbul și ardeiul capia feliat subțire. Separat, am fript zucchini, iar pentru acesta vă recomand să îl transferați pe o bucată de hârtie să se elimine excesul de lichid.
Pe o jumătate de lipie am adăugat bucățile de carne, zucchini si amestecul de mozzarella. Am acoperit cu cealaltă jumătate și am introdus lipia în sandwich-maker până când s-a rumenit frumos.
*A se nota că se poate pregăti și într-o tigaie.
Am porționat fiecare lipie în 3 bucăți.
Pentru a pregăti sosul, am tăiat roșiile cherry în jumătate și apoi în cuburi mici, iar avocado l-am pasat cu furculița. Am adăugat usturoiul, trecut prin presă, am condimentat și am potrivit gustul cu sare. A iesit minunat și numai bun de pus peste quesadilla. Pentru o variantă mai picantă, și dacă aveți, puteți adăuga puțin ardei jalapeno sau ardei iute. Aici depinde doar de gustul fiecăruia.
Cu drag,
D
Lasă un răspuns