WRAP CU LEGUME
Din categoria rețetelor #DePost, astăzi vă propun o combinație delicioasă cu legume și o cremă de brânză din caju, ușor de preparat și perfect pentru o masă consistentă și nutritivă, acest minunat wrap cu legume.
Am pornit de la minunata și salvatoarea tavă cu legume. Pentru tava cu legume folosesc, în funcție de sezon, cam ce am prin casă, fără limite în bucătărie. Cu cât mai variate și mai colorate, cu atât mai bine pentru noi.
De această dată am folosit cartof dulce, conopidă, broccoli, ceapă roșie, morcov și usturoi. *A se nota că nu facem nicio tavă de legume fără câțiva căței de usturoi.
Legumele le condimentez, cam de fiecare dată, cu paprika afumată sau boia dulce, turmeric și sare. În funcție de legume merge și oregano. După ce le-am adăugat mixul de condimente, le stropesc cu puțin ulei de măsline, apoi tava intră în cuptorul încins la 180 de grade pentru aproximativ 30 de minute.
Atenție la grosimea legumelor, cartofii și morcovii să fie nu foarte groși pentru a fi gata repede. Broccoli poate fi adăugat spre final, însă mie îmi place textura lui ușor crocantă dacă este ținut mai mult în cuptor.
Pentru crema de brânză vegană:
- 150 g caju (bine hidratat în apă caldă)
- 100 ml apă
- 1/2 linguriță turmeric
- 1 lingură fulgi de drojdie inactivă
- 1 lingură ulei de măsline
- sare
Pentru varianta unui sos subțire de brânză, vă las link aici: SOS DE BRÂNZĂ VEGAN
- Nucile caju se hidratează în apă caldă pentru 1 oră sau în apă rece pe timpul nopții.
- Scurse de apa în care au stat, se trasferă într-un mini robot de bucătărie împreună cu restul ingredientelor. În funcție de textura dorită puteți folosi mai mult sau mai puțin lichid.
- După ce legumele din cuptor sunt gata de a fi servite, se unge o lipie cu crema de brânză, se adaugă câteva frunze la alegere și legume, se ruleaza lipia și se servește imediat.
Pentru că mai am două rețete de legume la cuptor, am să vă las link și către ele 🙂
Cu drag,
D
Lasă un răspuns