CHIFTELE DE SOMON
Acum ceva timp am pregătit aceste chiftele de somon în crustă din fulgi de porumb, iar astăzi m-am organizat să scriu despre ele, chiar dacă ele sunt postate în varianta video, pe Instagram, blogul este locul ce găzduiște cele mai multe rețete și unde voi prezenta în continuare rețetele pe care le testez și despre care consider că ar trebui să afle cât mai multă lume.
Nu se întâmplă să pregătesc chiftele cu frecvență mare, dar pot spune că am încercat diverse combinații, iar dacă sunteți amatori, vă sugerez să căutați și alte rețete de pe blog. Deocamdată să rămânem concentrați pe aceasta rețetă.
Chiftele de somon în crustă crocantă, un deliciu pentru toată familia, iar pentru a le pregăti avem nevoie de câteva ingrediente.
Ingrediente:
- 600 g file de somon
- 1 zucchini (dat pe răzătoare)
- 2 morcovi de mărime mică spre medie
- 1 linguriță de muștar
- 2 lingurițe sos de soia
- sare
- 2 gălbenușuri
- fulgi de porumb (mărunțiți la blender)
Mod de preparare:
Somonul l-am tăiat în cuburi și apoi l-am mărunțit (foarte puțin) în robotul de bucătărie. Păstrați aproximativ 200 de grame pe care să îl tocați la cuțit, având astfel câteva bucăți mai groase care să păstreze consitența.
Ideea este să nu-l procesați prea mult cât să devină pastă. Dacă aveți răbdare, tocați la cuțit toată cantiatea.
Zucchini și morcovul i-am dat pe răzătoare și am scurs de excesuld e lichid.
Am daăugat legumele, peste pește, împreuna cu restul ingredientelor. Mai puțin fulgii de porumb.
Mi-am umezit mâinile cu puțină apă și am modelat biluțe din compoziție, apoi le-am rostogolit prin fulgii de porumb mărunțiți.
Se așază chiftelele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, se introduce tava în cuptorul încins la 180 de grade pentru 20 de minute.
Teoretic, se mențin în cuptor până devin crocante.
Între timp, vă recomand să nu vă odihniți decât pregătind un tzatziki aromat ce va merge de minune cu chiftele din cuptor.
Varianta video a acestei rețete este AICI.
Noi le-am servit sub formă de wrap alături de legume la cuptor și frunze de salată, dar și ca atare doar cu salată. Pot fi pregătite și pentru o masă festivă, dar încadrate și pentru prânzul de la birou. Oricum ar fi, sunt delicioase.
Să vă bucurați de rețetă și nu uitați să împărtăsiți cu mine rezultatul final 🙂
Cu drag,
D
Lasă un răspuns