Astăzi vreau să vă împărtășesc una dintre rețetele de crudități cu care veți cuceri mult papile gustative și presimt că va fi una dintre rețetele care va ajunge la multă lume. Este prea simplă și prea gustoasă ca să rămână doar la mine.
Mărturisesc că o rețetă similară am pregătit-o în cadrul cursului de bucătar, dar fiind o rețetă cu maioneză și alte sosuri nu a rămas în cartea de bucate din memorie. Mi-am amintit totuși că este o combinație ce poate fi pregătiă în modul sănătos pe care îl promovez.
În același timp, poate fi o salată din categoria ”cum să eviți risipa alimentară”. Aduni cruditățile de prin firgider, le dai pe răzătoare, completezi cu un sortiment de pește afumat și gata super salata.
Pentru varianta de astăzi, am folosit:
- 3 morcovi mărime medie
- 1/2 țelină
- 1 bulb fenicul
- câteva fire de pătrunjel
- 200 g macrou afumat combinat cu păstrăv curcubeu (afumate cu fum de fag, etichetă curată- Nautica din Lidl România)
- 1 lingură amestec de condimente dukkah
- sare
- piper
- ulei de măsline
- zeamă de lămâie
Mod de preparare:
Morcovii și țelina i-am dat pe răzătoarea mare.
Bulbul de fenicul l-am feliat cu mandolina, cât mai subțire am ales eu să fie.
Am amestecat toate ingredientele într-un castron și am pregătit o vinegretă din ulei de măsline, zeamă de lămâie, sare și piper. Am adăugat amestecul peste crudități și le-am amestecat.
Am mărunțit peștele și am îndepărtat ce mici oase am găsit prin el.
Iar la final am presărat pătrunjel și dukkah. Desigur, nu este nicio tragedie dacă nu aveți preparat acest amestec de condimente (a se vedea rețeta în josul paginii), dar vine cu o explozie de arome interesantă.
O alegere nutritivă, colorată și foarte gustoasă, iar de timpul de preparare ce să mai spunem. Este gata în mai puțin de 15 minute.
Ce spui? Te tentează?
În link-ul de mai jos aveți și rețeta pentru dukkah:
Cu drag,
D
Ileana
Linkul cu amestecul dukkah nu l am gasit. Imi cer scuze daca am fost neatenta.
Toate retetele sunt super bune si sanatoase.
Multumesc
danielaniculi
Este la final de tot, in reteta legumelor la cuptor 🙂