Începe să miroasă a vară tot mai mult, iar planurile alimentare se conturează și mai bine pe zona rețetelor simple, rapide, extrem de colorate și echilibrate.
Nu vă ascund că abia așteptam să mai mut din filmări și afară, să profit din plin de lumina naturală. Dacă în continuare există mici dezavantaje, a se citi trafic infernal, privind viața în afara Bucureștiului, nimic nu poate înlocui liniștea oferită de natură, timpul petrecut în aer liber, mesele luate pe terasă. La final de zi tot ce ne dorim este să fim împreună și să ne relaxăm.
Am învățat cum să îmi organizez timpul astfel încât să compensez orele petrecute în trafic. Am zilele în care merg la cumpărături imediat după ce o las pe Alexia la școală. Iar în drumul meu spre casă am câteva magazine Lidl la care mă pot opri, cum la fel de bine mă mai opresc la cumpărături și când ne întoarcem de la antrenament. Am un magazin Lidl în orice zonă mă aflu :-)), inclusiv aproape de casă.
De cele mai multe ori pentru fructe și legume proaspete mai merg o dată în timpul săptămânii, mai ales primăvara și vara când e o adevărată explozie de sortimente proaspete în Piața Lidl. Toate culorile sezonului sunt în lădițe frumos aranjate.
Cum am mereu un plan alimentar după care funcționez, tot ce mai trebuie este să mă ocup de implementarea lui în fiecare zi, și toată lumea este fericită.
Luna aceasta am petrecut două săptămâni în Grecia, alături de Alexia la prima ei competiție internațională, iar cazarea pe care am avut-o era un fel de apart hotel, adica aveam și o chicinetă. Bineînțeles că prima oprire a fost într-un magazin Lidl de unde am luat fructe și câteva gustărele.
Însă ce vreau să spun este că m-am întors cu un dor teribil de planificare a meselor, așa că mi-am făcut lista de cumpărături de pe drum, am stabilit mesele și am revenit acasă cu energie și inspirație pentru a vă surprinde cu multe culori în farfurie.
Dacă eu abia așteptam să pregătesc o supă plină de legume, Domnul B abia aștepta să aprindă grătarul, așa că am ținut cont să pun pe listă preparate care să ne mulțumească pe toți.
Am filmat cumpărăturile, ca în fiecare lună, iar întreg procesul este postat pe pagina de instagram. Tot pe pagina de instagram reușesc să public o serie de rețete video, o parte dintre ele se regăsesc în planurile alimentare, de aceea las link pentru a vă face călătoria mai ușoară, însă eu sunt aici pentru orice întrebare, așa că, insist să folosiți rubrica dedicată comentariilor ori de câte ori simțiți nevoia.
Ziua 1:
Mic dejun: iaurt grecesc + zmeură Piața Lidl, nuci și granola/ pentru Alexia smoothie cu cottage cheese, caju Alesto, afine congelate + curmale Alesto
Prânz: supă de legume dreasă cu ou
Cină: somon la grătar cu frigărui de legume (zucchini, ardei, ceapă, vinete)
Gustare: căpșune
Gustare: pandișpan cu morcovi și stafide aurii Alesto
Ziua 2:
Mic dejun: cottage cheese + ou poșat + suc de apio cu lămâie și măr verde/ Alexia smoothie cu cottage cheese, zmeură, fulgi de ovăz și 1/2 banană
Prânz: supă de legume dreasă cu ou/ Alexia salată de roșii, castraveți, ceapă roșie și mini mozarella
Cină: dorada la grătar cu sparanghel tras la tigaie și salată de broccoli + conopidă
Gustare: ananas proaspăt
Gustare: pandișpan cu morcovi
Ziua 3:
Mic dejun: waffles sărate cu brânză de capră, dovlecel și iaurt grecesc + somon afumat și fâșii de castravete
Prânz: rest de salată de la cină + sparanghel tras la tigaie + omletă/ pentru Alexia omletă cu parmezan și salată de castraveți
Cină: carne de curcan gătită lent – pulled burger cu chifle de casă (cină cu prietenii)
Gustare: salată de crudități (morcov, apio și fenicul) cu păstrăv curcubeu
Gustare: 1 măr
Ziua 4:
Mic dejun: avocado toast – pâine cu semințe, felii de avocado și somon afumat + 1 suc de apio cu lămâie/ Alexia suc de morcovi + waffles sărate
Prânz: supă de legume pentru mine, Domnul B pachet cu carne de curcan gătită lent + orez basmati/ pentru Alexia salată de pătrunjel cu rodie, ceapă și castraveți + măsline pane
Cină: rondele de vinete cu roșii și brânză de capră la cuptor/ Alexia pulled burger cu castraveți murați
Gustare: salată de crudități cu păstrăv curcubeu/ pentru Alexia fructe
Gustare: 1 felie banana bread
Ziua 5:
Mic dejun: smoothie cu spanac, avocado, banană și ovăz + fulgi de migdale
Prânz: vinete + dovlecei pane (la cuptor) serviți cu tzatziki
Cină: pui la grătar + legume la tigaie (freshona), salată verde, ridichi și ceapă
Gustare: humus cu baby morcovi și tapenadă de măsline
Gustare: fructe
Ziua 6:
Mic dejun: porridge cu măr și scorțișoară (fără zahăr adăugat)
Prânz: orez tras la tigaie cu ardei gras și ceapă + rest de pui de la cina de ieri
Cină: seară de pizza – pentru Alexia varianta simplă cu sos de roșii și mozzarella, pentru mine varianta cu ton și ceapă roșie
Gustare: câteva nuci
Gustare: fructe
În mod cert, în sezonul cald se întâmplă mai des să punem grătarul la treabă, mai ales în serile în care eu revin cu Alexia de la antrenament, iar responsabilul cu cina este Domnul B. Dacă nu e rost de un grătar, atunci e mai complicată treaba să pregătească ceva cu care să nu dea greș.
Toata vara este responsabil cu salata de vinete, dar și cu preparatele precum pește la grătar, saramură, legume, și bineînțeles carne.
Pe acest subiect, am pregătit și un material dedicat risipei alimentare, pe care îl veți putea urmări pe pagina de Instagram, unde sub haștagul #CumSa, veți regăsi o serie de postări în care subiectul principal este evitarea risipei alimentare.
În episodul din această lună, vă propun un super preparat în care am integrat carne de pui, rămasă de la grătar, alături de orez și legume. Acel fried rice super aromat și gustos, pentru care nu ai nevoie de mai mult de 15 minute.
Pe pagina de instagram sunt rețetele video, iar aici pe blog le voi încărca în varianta text.
Să vă fie de super ajutor, eu sunt aici la un mesaj distanță dacă aveți întrebări, sugestii sau doar doriți să lăsați un feedback 🙂
Laura
Buna! Voiam sa iti multumesc pentru toata inspiratia pe care o imparti cu noi. Esti singura persoana din online care gateste 100% pe gustul meu, din fericire. Si din acest motiv, ma pot inspira mereu din ideile tale. Spor in tot ceea ce faci.
danielaniculi
❤️ M-ai emotionat si iti multumesc pentru asta. E multa iubire in ceea ce fac, iar aprecierea este cea mai mare satisfactie! multumesc inca o data