Episodul 7 din proiectul ”plan alimentar pentru 6 zile – soluția pentru o alimentație echilibrată și sustenabilă” este și episodul cu numărul 31 din întreg proiectul dedicat planificării alimentare.
Poate că nu pare mult, însă asta înseamnă un volum uriaș de inspirație pentru voi, și un volum imens de muncă pentru mine. Este proiectul meu de suflet, prin care transmit constant importanța schimbărilor mici care vor construi un stil de viață pentru mulți dintre cei care mă urmăresc constant.
Întotdeauna am crezut în proiectele de lungă durată, și sunt recunoscătoare că pot oferi eu însămi un proiect de lungă durată într-un mediu online în care informațiile vin și pleacă, oamenii uită, postările se pierd în avalanșa de postări zilnice, însă ceea ce facem aici nu se pierde, ba mai mult decât atât se poate urmări cu ușurință pentru că fiecare articol este adăugat în rubrica specială, acolo unde veți regăsi toate celelelate 30 de materiale dedicate planurilor alimentare.
Lună de lună am pus pe hârtie, în imagini și în materiale video câte o săptămână de planificare alimentară, de la idei de gustări rapide, mic dejun pentru toate gusturile, vă țin cu mine prin toată această aventură pentru a vă motiva să nu renunțați oricât de dificil pare uneori, pentru că cea mai sănătoasă mâncare este cea gătită acasă.
Și da, dacă nu știi de unde să începi, necesită mult timp și cei mai mulți renunță ușor, dar o mare parte din muncă o fac eu deja. Voi doar trebuie să vă ajustați lista de cumpărături ținând cont de alimentele pe care le aveți deja în casă și să mă întrebți acolo unde aveți nelămuriri. În cea mai mare parte rețetele sunt deja publicate, dacă nu sunt pe blog, sunt pe instagram, iar pentru rețetele noi, am lăsat linkuri care să ușureze procesul de navigare.
Prima concluzie, după toate cele de mai sus, este că insist să vă concentrați pe planificarea alimentară săptămânală.
Al doilea aspect este că suntem cu toții #backtoschool, a venit și toamna, s-a lăsat ușor și frigul, unii dintre noi deja am trecut la pilotă, iar organismul deja cere alimente mai calde, sau cum ne place să spunem, acele rețete de tip comfort food.
Ne adaptam și facem ușor tranziția, iar aromele de toamnă sunt printre preferatele mele, avem cu ce să ne jucăm în acest sezon.
V-am lăsat aici lista de cumpărături și 6 zile pline de idei, iar aici găsiți un haul cu coșul de cumpărături.
Ziua 1:
Mic dejun: waffles cu kefir, șuncă de pui pikok, mozzarella, măsline și pastă de tomate servite cu păstrăv somonat și avocado/ iar Alexia cu un iaurt
Prânz: mâncare de ficăței cu ciuperci și mazăre
Cină: snitzel de vinete în crustă de pesmet + salată din mix de frunze Prestigio
Gustare: prune
Gustare: nuci caju Alesto
Ziua 2:
Mic dejun: ouă turcești (ou poșat + iaurt în stil grecesc)/ pentru Alexia smoothie cu cottage cheese, zmeură congelată, caju și banană
Prânz: lipie cu piept de pui la grill, mix de frunze, avocado și castraveți murați
Cină: mâncare de ficăței cu mazăre și ciuperci + piure de cartofi/ pentru Alexia paste cu pesto de busuioc
Gustare: găluște cu prune și făină de ovăz
Gustare: nuci pecan
Ziua 3:
Mic dejun: suc de apio, castravete și lămâie + 2 găluște cu prune/ pentru Alexia suc de morcov cu măr + sandwich cald cu șuncă de pui și cașcaval
Prânz: supă cremă de legume/ pentru Alexia salată cu castraveți, roșii și mozzarella + omletă jumări (la pachet)
Cină: burger de somon + salată coleslaw cu iaurt în stil grecesc (varză albă, varză roșie, morcov, țelină) + limonadă cu castravete și ghimbir/ pentru Alexia lipie cu piept de pui, castraveți murați și salată de roșii cherry
Gustare: fructe (ananas, nectarine și kiwi)
Gustare: nuci pecan Alesto
Ziua 4:
Mic dejun: smoothie cu iaurt grecesc, zmeură congelată, caju și fulgi de ovăz
Prânz: supă cremă de legume + crutoane cu parmezan
Cină: salată caldă de dovlecei cu rucola și somon la grill + salată de varză albă pentru Alexia
Gustare: ananas proaspăt
Gustare: morcov + humus
Ziua 5:
Mic dejun: suc de apio cu lămâie și mentă + sandwich cu păstrăv somonat/ pentru Alexia suc de morcov și sandwich cu șuncă și cașcaval
Prânz: salată de năut + castraveți murați, ceapă roșie, măsline, busuioc, avocado și ou fiert
Cină: paste cu sos pesto de busuioc + limonadă cu ghimbir
Gustare: chec cu mere, nuci pecan Alesto și făină de ovăz
Gustare: 1 cottage cheese + nuci caju
Ziua 6:
Mic dejun: ricotta pancakes servite cu fructe proaspete
Prânz: salată de dovlecei trași la tigaie + mozzarella light și pesto de busuioc
Cină: legume la cuptor cu humus
Gustare: chec cu mere, nuci pecan Alesto și făină de ovăz
Gustare: suc de apio cu ghimbir și lămâie
Să fie mese echilibrate și cât mai colorate.
Aștept impresiile tale în rubrica comentarii.
La tine cum arata cosul de cumparaturi?
Cu drag,
D
Lasă un răspuns