Halloumi tacos cu salsa de roșii

Am o listă scurtă cu alimente ce nu prea lipsesc din bucătăria mea, și pe care mă bazez de fiecare dată când vreau să gătesc ceva rapid, dar și nutritiv, sățios și neapărat delicios. Unul dintre ele este brânza halloumi, care se pretează de multe ori alături de combinații lejere cu legume, salate sau inclusă chiar la micul dejun într-un sandviș generos.
Acest sortiment de brânză, de origine cipriotă, este extrem de versatilă, iar prin rețeta de astăzi cred că m-am mai îndrăgostit un pic de textura și gustul ei.
Dacă vreți să vă surprindeți familia/ prietenii, cu un preparat exploziv, plin de arome, dar fără să vă complicați prea tare, vă invit să scoateți o foaie de hârtie sau să deschideți o notă în telefon, pentru a scrie lista, scurtă, de ingrediente.
Hai să ne apucăm de treabă și mai povestim pe parcurs!
Vezi aici VIDEO complet.

Ingrediente:
- brânză halloumi Olympus
- 3-4 roșii
- 1 ardei iute
- 1 ceapă albă/ roșie mărime medie
- porumb boabe
- pătrunjel
- 1-2 avocado
- opțional, dar genial, 1 mango bine copt
Avem posibilitatea de a face și lipiile sau puteți simplifica și mai mult procesul completând lista de cumpărături cu lipii cât mai simple, dar se fac atât de ușor cele pe care vi le propun că ar fi și păcat să nu încercați.
Ingrediente lipii:
- 500 g făină
- 1 linguriță sare
- 10 grame drojdie uscată
- 1 linguriță miere de albine
- 3 linguri ulei de măsline
- 300 ml apă călduță
- oregano
Am pregătit compoziția pentru lipii.
- Într-un castron am cernut făină, am adăugat drojdia și sarea, iar în centrul vasului am făcut o gaură în care am adăugat apa călduță amestecată cu mierea de albine și uleiul de măsline.
- Am amestecat toate ingredientele cu o lingură, iar când aluatul a început să se lege l-am transferat pe blatul de lucru și am frământat pentru câteva minute.
- Mi-am uns mâinile cu ulei de măsline și am modelat aluatul în fomă de bilă. textura aluatului ar trebui să fie elastică și să fie un aluat moale, ușor de manevrat.
- Am transferat aluatul într-un vas în care am presărat puțină făină. Am acoperit vasul cu folie și l-am lăsat într-un loc călduț, pentru a sta la dospit vreme de 2 ore. În mod normal ar trebui să își dubleze volumul.
- După ce aluatul a crescut, l-am transferat din nou pe blatul de lucru și l-am împărțit în 6 bucăți.
- Fiecare bilă de aluat am întins-o cu făcălețul. Ai grijă să presari făină de fiecare dată când întinzi foile. Eu dau cu făină și pe făcăleț.
- Am încins tigaia și am adăugat foaia în tigaie, am acoperit cu un capac, la o temperatura mică spre medie, pentru 2 minute pe o parte și alte 2 minute pe cealaltă parte.
Am acopeerit lipiile cu un prosop și au stat bine până când m-am apucat de partea esențială a rețetei.
Salsa de roșii
Am așezat toate ingredientele pe blatul de lucru, și am început mai întâi cu salsa de roșii în care eu am adăugat roșii tăiate în cuburi, porumb boabe, ceapă albă tocată mărunt, sare, piepr și ulei de măsline. Ardeiul iute l-am tocat și l-am lăsat separt pentru doritori. Nu toată lumea vrea să mănânce iute, așa că rămâne la aprecierea fiecăruia.
Am zdrobit și avocado pe care l-am asezonat cu sare, l-am stropit cu zeamă de lime și l-am lăsat deoparte într-un castron.
Brânza HALLOUMI am feliat-o, am tamponat-o cu un prosop de hârtie, apoi am uns-o cu ulei de măsline pe ambele părți.
Eu am folosit grătarul, însă o tigaie grill este la fel de bună, chiar mai practică, așa că nu vă blocați pe acest aspect. Am așezat bucățile de brânză pe grătar unde au stat aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte.
Apoi am asamblat lipiie. Am adăugat câte o felie de avocado, apoi halloumi, mix de roșii cu porumb și ceapă, dar și varianta cu felii de mango care vă spun sincer că pe mine m-au cucerit.
De asta nu îmi lipsește halloumi din frigider, e acel ceva ce transformă orice preparat banal în ceva spectaculos.
Prin textura unică pe care o are atunci când este gătită, super crocantă la exterior și cu un interior moale, devine elementul surpriză într-o gamă variată de rețete, mai mult decât atât, se poate condimenta în multe variante în funcție de preferințele fiecăruia.
Domnul B cred că și-a pregătit cele mai multe combinații în caserola pentru birou, aș putea chiar să îi fac o rubrică specială în care să povestească cât de ușor este să mănânci gustos și sățios la birou, fără prea mult efort.
Dacă ar fi să îmi spui o singură rețetă preferată cu halloumi care ar fi aceea?
Aici aveți varianta VIDEO










Cu drag,
D
Tocmai am cumparat azi halloumi si nu stiam cu ce sa o combin.Mi-ai dat o idee geniala pentru masa de pranz.
Cat de tare ma bucur! Chiar astept impresii despre reteta