Te-ai gândit vreodată că budinca de ciocolată poate fi făcută și altfel decât cu o cantitate ridicată de zahăr și totuși să fie gustoasă?
Eu am încercat o nouă budincă de ciocolată vegană și am folosit unul din ingredientele pe care le ador, cartoful dulce. Ingredient pe care am vrut să îl valorific cât mai mult în această rețetă.
Pentru a păstra nutrienții din cartoful dulce am folosit o tehnică de gătire la aburi din gama de produse Zepter. Un vas cu ajutorul căruia am redus timpul de gătire în primul rând, iar cartoful meu și-a păstrat gustul natural datorită sistemului ermetic.
Despre beneficiile sistemului de gătit la aburi am mai scris AICI.
Sunt 58 de zile de când alimentația mea este una fără zahăr adăugat, folosind doar ingredientele în starea lor naturală. Prin acest proiect am redescoperit cu adevărat gustul alimentelor și vasele Zepter mi-au fost de mare ajutor în multe din rețetele pe care le-am preparat. Budinca ciocolatoasă de cartof dulce este unul din exemple.
Pentru această budincă am folosit:
- 1 cartof dulce (aproximativ 450 g)
- 1 lingură cacao pudră
- 1 praf nucșoară
- 200 ml lapte de migdale
- 1 banană
- 1/2 mango
Mod de preparare:
Cartoful dulce l-am tăiat rondele și l-am așezat în vasul de tip strecurătoare, fără niciun fel de condiment. Vasul l-am plasat deasupra vasului principal în care am adăugat o cană de apă fierbinte. Am acoperit cu capacul dotat cu indicator termo-control și am lăsat pe foc 15 minute la foc potrivit.
Cartoful dulce s-a înmuiat destul încât să fie transferat în vasul mixerului multifuncțional împreună cu restul ingredientelor.
Cu mixerul multifuncțional (MixSy în cazul meu) am amestecat până ce compoziția a devenit una cremoasă și cu o textură catifelată.
Am distribuit amestecul în 4 borcane și l-am lăsat la frigider pe timpul nopții. Am apucat să mănânc și imediat după ce a fost gata, dar vă recomand să-l serviți rece, este cu mult mai gustos.
Ce zici? Ar fi surprinși invitații tăi să descopere că budinca de ciocolată nu are ciocolată și nici zahăr adăugat?
Ca variante de topping eu am ales afinele și fulgii de cocos, dar orice fruct aveți la îndemână este potrivit. Ananasul este foarte potrivit, nucile la fel sunt o alegere excelentă.
Sunt o iubitoare a acestor deserturi, iar cartoful dulce l-am folosit și în alte rețete la desert:
Cu drag,
D
O voi incerca cu siguranta! Eu fac supe creme in vasul Zepter. Il ador. Iar zahărul a părăsit dieta mea de aproximativ 3 luni si nu imi vine sa cred cum am putut lua decizia asta atat de târziu.. . iar cartoful dulce e nelipsit în frigiderul meu, îl iubesc simplu, gătit sau chiar chipsuri la cuptor. Love your blog
Daaa, asa si eu! Mi se par cele mai potrivite cand adopti un stil de viata sanatos si echilibrat. Gatesc tot felul de retete in Zepter!
Despre zahar, ma inclin, felicitarile mele, este nemaipomenit fara nicio forma de zahar adaugat 🙂
Multumesc mult pentru cuvintele frumoase. Oricand ai vreo nelamurire sa stii ca sunt aici 🙂