Unele rețete făcute din resturi sunt mai bune decât cele pentru care scoți tot ce ai în frigider. Diferența este că la rețetele cu resturi folosești ce a mai rămas prin frigider.
Am grijă tot mai mult să nu mai rămân cu alimente până când acestea se strică, să cumpăr strictul necesar și să gătesc atât cât avem nevoie.
Aveam într-o cutie câteva frunze de baby spanac, într-o alta câteva de rucola. O rămășiță de conopidă care se pregătea de ultima suflare și câteva ciuperci cărora nu le găsisem loc în nicio rețetă până acum. Pornind de la ele s-a întâmplat următorul amestec.
Avantajul este când nu îți lipsește quinoa din dulap, pentru că aveam nevoie de ceva sățios pe lângă ingredientele enumerate mai sus.
Ingrediente:
- 400 g ciuperci proaspete (curățate și feliate)
- 3 căței de usturoi
- 10-15 g unt
- baby spanac/ rucola
- 150 g quinoa (negătită)
- sare
- piper
- 100 ml cremă de cocos (opțional)
- conopidă (opțional)
Mod de preparare:
Quinoa am spălat-o bine sub jet de apă rece, apoi am combinat-o cu două părți de apă și am pus-o la fiert timp de 15-20 de minute. Când aceasta a fost gata, am acoperit vasul cu un capac și am mai lăsat-o 5 minute, apoi am amestecat-o cu furculița.
Într-o tigaie de tip wok am încălzit untul, apoi am adăugat usturoiul feliat și ciupercile. Le-am gătit la foc iute până când s-a evaporat apa, apoi am adăugat crema de cocos, sare și piper după gust.
Am pus și quinoa și am amestecat bine păstrând vasul pe foc timp de încă 5 minute.
Am adăugat peste acest amestec și frunzele de baby spanac cu rucola, dar și o bucată mică de conopidă pe care am tocat-o mărunt.
Aroma pe care a dat-o laptele de cocos acestui amestec este una incredibil de apetisantă. Nici nu știu dacă nu cumva aș putea spune că am făcut risotto de quinoa cu ciuperci pe care l-am amestecat cu frunze. Ce mai contează denumirea. Cât timp am pus pe masă o simfonie de arome ce a fost apreciată la adevărata valoare.
O salată numai bună pentru a fi luată și la pachet sau cel puțin asta s-a întâmplat în cazul Domnului B.
*Untul se poate înlocui cu ulei de măsline
*Crema de cocos este pur și simplu opțională
*Poți adăuga în plus fulgi de chili, oregano sau busuioc proaspăt
Cu drag,
D
Lasă un răspuns