Dacă nu ai încercat până acum brioșele cu ciuperci, a venit momentul să descoperi o rețetă pe care nu o vei uita curând!
Pregătind planul alimentar pentru următoarele 5 zile, m-am gândit să pun niște brioșe aperitiv. Brioșele sunt o modalitate foarte simplă prin care poți servi o gustare sățioasă și nutritivă, mă refer la acest gen de brioșe (evident).
Nu voiam ceva cu ouă pentru că am mai făcut, însă voiam o rețetă nouă. V-am spus că sunt dependentă de rețete noi, ce să facem, riscul meseriei evident. Riscul meseriei bucuria familiei 🙂
Aveam un rest de ciuperci de ieri de când am avut musafiri și am făcut pizza, teoretic nu prea aveam ce să fac cu ele decât puse într-o omletă sau aruncate într-o salată.
De la gândurile mele am ajuns la ideea de brioșe cu ciuperci care este minunată! Iar când Domnul B spune de mai mult de 3 ori despre un preparat că este bun, păi este foarte bun!
Ingrediente:
- 150 g ciuperci (curățate și feliate)
- 1 mână baby spanac
- 1 cățel de usturoi
- 1 linguriță cimbru uscat
- 2 linguri semințe de in amestecate cu 6 linguri de apă
- 140 g făină de secară
- 50 g fulgi ovăz
- 1 linguriță praf de copt
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu
- 1 linguriță sare
- 1/2 linguriță oregano uscat
- 80 ml ulei măsline
- 150 ml lapte de migdale
- semințe de dovleac pentru topping
Mod de preparare:
Am preîncălzit cuptorul la 200 de grade!
Am tapetat o formă de brioșe cu 12 hârtii de copt brioșe, apoi am început să pregătesc compoziția.
Ciupercile le-am feliat și le-am pus într-o tigaie cu 1 linguriță de ulei de măsline, cu usturoiul feliat și cu lingurița de cimbru uscat. Am lăsat ciupercile pe foc moderat pentru 5 minute. Am adăugat spanacul și am amestecat ingredientele ce le-am lăsat pe foc pentru încă 2 minute.
Într-un mic castron am amestecat semintele de in (macinate) cu 6 linguri de apă și am lăsat vasul deoparte până ce am pregătit restul ingredientelor.
Într-un alt castron, mai mare, am amestecat făina de secară, fulgii de ovăz, praful de copt și bicarbonatul de sodiu cu oregano uscat și sarea.
Separat am amestecat uleiul împreună cu laptele de migdale, apoi am pus amestecul peste ingredientele solide împreună cu semințele de in. Am amestecat toate ingredientele, apoi am adăugat ciupercile.
Am amestecat compoziția după care am distribuit-o în formele de brioșă. Mie mi-au rezultat 11 brioșe potrivite.
Am presărat semințe de dovleac, apoi am introdus tava în cuptor pentru 35 de minute.
Când sunt gata se lasă deoparte pentru 5-10 minute înainte de a fi scoase din formă.
Delicioase la micul dejun, senzaționale ca și gustare la birou! Aviz celor ce iau la birou, să plece cu toată tava că altfel nu vor avea scăpare 🙂 Pentru curioși dați link-ul rețetei mai departe!
Sunt minunate la o petrecere unde pot fi servite ca aperitiv, mai ales la cat de simplu se fac, nici nu trebuie să te stresezi prea tare.
Cu drag,
D
Luiza Serban
Vai cât sunt de bune!!
Eu nu am pus spanac si am inlocuit faina de secară cu faina integrala de grâu, asa am avut dar imi place mult textura lor!!
danielaniculi
Yumiiii, important este ca a iesti ce trebuia si ca iti plac! Ma bucur tare mult!
Elizabeth
Excelenta reteta…
danielaniculi
Si simplu de preparat si super satioasa, nu? Te pup
Mark Stefania Laura
Cu ciuperci la borcan si spanac congelat se pot face? Multumesc.
danielaniculi
Sigur!! Astept feedback ❤️