CÂND NU ȘTII CE SĂ MAI FACI CU FRUCTELE ÎN EXCES, MERGI PE CLASIC. FIE CĂ ALEGI UN COBBLER, FIE CĂ ALEGI UN CRUMBLE, AI GRIJĂ DOAR SĂ NU PUI ZAHĂR! 🙂
Am făcut și eu cobbler ca să fiu în rând cu lumea, de fapt, vorbesc prostii, am făcut cobbler dar tot nu sunt în rând cu lumea pentru că am schimbat făina albă cu o făină de migdale, iar zahărul lipsește cu desăvârșire.
Deci, sunt safe, sunt în pătrățica mea ca și până acum, nu deranjez pe nimeni. Doar pe mine mă mai deranjează când se folosește hastagul #farazaharadaugat fără să se facă trimitere la mine (dar pe alte retete) însă nu-i bai, o să mă obișnuiesc și cu asta, momentan sunt în perioada de acomodare cu diverse situații care mai apar prin preajma mea.
Ideea este în felul următor. Am cumpărat ieri 2 kg de căpșuni, din care 500 g le-am folosit la o negresă , o parte le-am mâncat la gustare, iar restul de 1 kg și 300 de grame au ajuns sub o crustă din făină de migdale și iaurt grecesc.
Ce-i drept am scăpat 1 lingură de miere de albine. Mare greșeală, pentru că nu era nevoie, JUR! Dar am zis că este un desert care chiar vreau să fie mâncat de toată familia. Să ne înțelegem, de fiecare dată când mai pun să fac ceva dulce nu este pentru mine, este pentru Alexia care puțin câte puțin descoperă că se poate și altfel decât plin cu zahăr!
Nu mă pricep să fac deserturi de top, dar tot ce fac cam are succes, iar asta nu poate decât să mă bucure 🙂
Rețeta clasică de cobbler conține făină albă și zahăr. Deci ceea ce am făcut eu nu are vreo legătură cu originalul, însă este o alternativă delicioasă și mai sănătoasă pentru oricine dorește să încerce.
Ingrediente:
- 1,300 kg căpșune
- 2 lingurițe unt
- 3 lingurițe praf de copt
- 96 g făină de migdale
- 1 ou
- 80 g iaurt grecesc
- 1 lingură miere de albine (opțional)
Mod de preparare:
Am preîncălzit cuptorul la 200 de grade.
Am curățat căpșunelele și le-am spălat foarte bine, apoi le-am tăiat pe jumătate pe cele ce erau mai mari. Restul le-am lăsat întregi. Le-am așezat într-un vas termorezistent cu diametrul de 20 cm X 25 cm. Dacă vrei să folosești îndulcitor acum este momentul să îl adaugi peste fructe.
Într-un bol am amestecat făina de migdale cu untul și praful de copt. Untul l-am adăugat direct de la frigider și am amestecat ingredientele cu degetele pentru a da o textură sfărâmicioasă.
Am adăugat oul și iaurtul grecesc, am amestecat bine toată ingredientele și am adăugat cu lingura din loc în loc peste căpșuni.
Am introdus vasul în cuptor pentru 45 de minute și am lăsat să se răcească înainte de a servi.
Din vasul acesta eu am mutat în niște cupe drăgălașe și am ținut la rece o vreme.
Cu ce merge acest cobbler? Cu înghețată. Pentru cine dorește fără zahăr poate prgăti pe loc una din mascarpone și fructe de pădure, pentru cine nu contează există tone de sortimente de înghețată sau poate fi servit chiar și simplu.
Eu am pus pe deasupra puțină granola, pentru o textură și mai crocantă.
Data viitoare promit să-l pozez mai drăguț! Momentan chiar #atâtamputut
Așa e când faci pentru prima oară, nici nu știi care e profilul mai bun, cum dă cel mai bine în poze, dar fac eu unul cu caise și îi pun alături și înghețată fără zahăr adăugat, ca să fie treaba bună până la capăt 🙂
Cu drag, D
elena
WOOOOW
danielaniculi
Sa inteleg ca te apuci de treaba :-))!?