BRIOȘE FĂRĂ GLUTEN ȘI FĂRĂ ZAHĂR
O rețeta tare dragă mie din acest sezon este această combinație delicioasă cu făină de migdale, chefir și căpșunele aromate.
Gustare, gustare, ce mai gustărim între mese? Eu lucrez de acasă și după cum bine știți cam cu asta mă ocup, deci teoretic știu în fiecare zi ce mănânc, dar în viața mea nu este doar despre mine, este vorba de ai mei, respectiv Domnul B și Alexia, iar pe domnișoara trebuie să o educ cel mai mult la capitolul deserturi.
Sunt câteva rețeta cu care am cucerit-o, doar câteva, este greu să îi ajungi la inima când vine vorba de mâncare/deserturi sănătoase. Ce vreau să spun este că atunci când discutăm de brioșe, ei bine, atunci lucrurile devin mai interesante și din punctul ei de vedere, așa că aproape că mi-a dat o notă bună.
Din punctul meu de vedere sunt geniale. Pe lângă mine au cam dat același verdict și câțiva prieteni. Ieeiii, brioșele fără gluten și fără zahăr au convins și de această dată!!
Ai nevoie de următoarele ingrediente:
- 190 g făină de migdale
- 2 lingurițe praf de copt
- 1 praf de sare
- 200 ml chefir
- 4 ouă
- 2 linguri ulei de cocos
- 150 g căpșuni
- 10 pătrățele ciocolată de la sweet and safe (opțional)
Mod de preparare:
- Cuptorul l-am preîncălzit la 180 de grade și apoi am început să amestec ingredientele.
- Am amestecat făina de migdale cu praful de copt și sarea.
- Într-un alt bol am bătut ouăle și apoi am adăugat chefirul împreună cu uleiul de cocos. Dacă folosiți îndulcitor acum este momentul să îl adăugați. Eu am presărat un praf de scorțișoară.
- Am adăugat ingredientele uscate peste amestecul lichid și am omogenizat bine, apoi am adăugat căpșunile tăiate în sferturi.
- Am distribuit compoziție într-o formă pentru brioșe din silicon, iar în mijlocul fiecărei brioșe am îndesat câte o bucată de ciocolată. Ideea este că știam eu ca dacă zic ciocolată i se activează papilele gustative Alexiei 🙂
- Tava am introdus-o la cuptor pentru 20 de minute.
- Înainte de a fi scose din formă le-am lăsat 10 minute să se odihnească.
Dacă e pofta mare nici odihna nu mai e obligatorie, la atac.
O singură brioșă pentru una dintre gustări este super sățioasă și îți va potoli și pofta de dulce!
Cu drag ca întotdeauna. Vorba aceea, dacă nu eu… atunci cine!
Începe să aduci o mică schimbare în alegerile pe care le faci, alege variantele de deserturi fără zahăr.
Optează pentru un stil de viață echilibrat, o să vezi diferența în timp 🙂
Aceeași Daniela, cea #fărăzahăradăugat
Dorina
Gata, le am făcut! Delicioase! Doar ca nu mai aveam căpșune și am pus zmeura! Mulțumesc, Dana, pentru tot!❤️
danielaniculi
Perfect, cine a zis ca respectam reteta mergem dupa sezon 🙂
Sa vezi nebunie de gust la clafoutisul cu cirese, e acum scris pe blog
Gabriela Pavel
Buna Daniela! Putem inlocui faina de migdale cu cea de cocos? Multumesc frumos!
danielaniculi
Uite aici o varianta de briose cu faina de cocos 🙂 https://danielaniculi.ro/2016/01/13/cupcakes-low-carb-cu-morcov-si-faina-de-cocos/
Neagota Diana
Pot pune iaurt de baut in loc de chefir?
danielaniculi
Sigur. Merge la fel de bine 🙂
Itu Alina
Ola. Tocmai le testez, compoziția mi a iesit destul de lichida, sper sa fie ok.
danielaniculi
A fost totul ok?
Anonim
Au iesit foarte gustoase dar au stat cam 45 min la cuptor,o sa incerc cu mai putin kefir. Ieri am incercat briosele ciocolatoa se, Fetita a fost tare incantata de ambele. Multumim de retete 🙂
danielaniculi
Este posibil sa difere si in functie de cantitatea de grasime din kefir, daca a fost un 1,5 atunci e mult mai lichid, posibil sa fi fost asta, oricum ma bucur mult ca au iesit gustoase si au fost apreciate ❤️ Multumesc si eu pentru feedback