Știu că nu sunt multe materiale pe acest subiect, dar în acești ani de blogging tot am adunat câteva articole care sper să vă ajute în perioadele de post, inclusiv meniuri.
Am să vă las toate linkurile la finalul materialului de astăzi, în care nu am să vă rețin foarte mult. Este prima zi din Postul Crăciunului, iar dacă până acum am reușit o singură dată să țin un post complet, acum nu mi-am făcut un plac, dar măcar la carne am să renunț, vedem pe parcurs dacă am să simt că îl pot duce pe tot sau doar parțial.
Eu nu trebuie să simt că fac ceva forțat, pentru mine, a ține post trebuie să se întâmple natural și să am o stare de bine. Dacă te abții de la mâncare și devii frustrat și nervos atunci nu îi văd rostul.
Cum știu că a funcționat bine pentru voi jurnalul fără zahăr adăugat, poate mai sunt persoane care încearcă să țină post sau își doresc, dar nu au prea multă inspirație când vine vorba de mâncare, așa că sper să vă fie utilă seria acestor articole #DePost.
Fiind prima zi, iar asta presupune că ieri s-a lăsat sec, dar eu am lăsat sec de sâmbătă la o mică petrecere :), am ales ca în prima zi să mănânc micul dejun pe la ora 12. Ce-i drept nu prea simțeam nevoia să mănânc cine știe ce, așa că am profitat, făcându-mi cumva și o strategie ca în acest post să aduc și postul intermitent în variante de 16/8.
Se știe deja că indiferent despre ce post vorbim, el are numeroase beneficii pentru sănătate, dar pun pe primul loc echilbrul emoțional așa că vă propun să faceți lucrurile în ritmul vostru 🙂 așa cum simțiți.
Pentru prima zi, cu un mic dejun la ora prânzului, mesele mele au arătat astfel:
- Un terci de ovăz cu cacao, dulceață de afine fără zahăr, rodie, bobițe de cacao și mandarină
- La gustare am ales tot de sezon, deci 2 mandarine și o lipie integrală la toaster + 2 felii de brânză vegană
- Înainte de următoarea masă am mâncat două batoane de ovăz cu glazură de cacao.
- Pentru cină am pregătit rapid un humus cu ardei kapia copt și am rumenit câțiva cartofi în airfryer, apoi am asamblat o salată colorată peste care am presărat condimentul meu preferat din ultima vreme, dukkah.
- Am băut și un ceai de plante, dar și foarte multă apă pe parcursul zilei.
Cred că orice organism s-ar bucura de o pauză de la alimentele mai grele/ vin sau alte bule 🙂
Pe mâine cu alte idei colorate.
Între timp vă anunț și subiectul planificării alimentare de luna aceasta – AICI
Vă las și linkuri către alte materiale cu subiectul acesta:
Vă aștept în comentarii și cu alte idei 🙂 dar și pe Instagram unde postez în fiecare zi câte o idee rapidă.
Cu drag,
D
Lasă un răspuns