Salutare cu o noua rețetă de bomboane rapide, deliciose și bogate în fibre. Nu le putem spune bomboane și atât, am pornit de la ideea de bomboane ferrero rocher și am obținut un amestec delicios.
Despre bomboanele raw vegane am putea spune numai de bine, desigur putem discuta și despre părțile mai puțin bune, dar asta doar dacă discutăm de un exces al acestora și nu despre un consum moderat și echilibrat.
Astăzi am poftit la ceva dulce, dulce și intens, ceva aromat și echilibrat. Așa am ajuns la varianta aceasta de ferrero rocher folosind ingredientele pe care le aveam deja la îndemână fără să fie nevoie să mai ies la cumpărături.
De bază în astfel de rețete sunt curmalele Medjool sau curmale uscate ce au nevoie de hidratare în prealabil pentru câteva ore. Eu cumpăr de cele mai multe ori curmale Medjool și se păstrează foarte bine în frigider.
Ingrediente FERRERO ROCHER:
- 7 curmale Medjool
- 100 g fulgi de ovăz mărunțiți
- 1 lingură unt de migdale (puteți opta și pentru unt de arahide)
- 70 g nuci pecan sau migdale
- 50 ml lapte vegetal (poate fi mai mult sau mai puțin, depinde cum se leaga amestecul)
- 2 linguri cacao pudră
- alune de pădure mărunție pentru a învelișul bomboanelor
Mod de preparare:
Am scos sâmburii curmalelor și le-am transferat în vasul robotului de bucătărie.
Am adăugat ovăzul, untul de migdale, nucile, pudra de cacao și laptele vegetal. Adica toate ingredientele mai puțin alunele de pădure mărunțite, acelea sunt pentru învelișul final.
În funcție de puterea blenderului este posibil să ajustați lichidul, poate fi nevoie de puțin mai mult, însă vă sugerez să adăugați câte o lingură, pe rând. Oricum este simplu, dacă nu se leagă bine mai adăugați lichid, dacă ați adăugat prea mult lichid se poate regla compoziția cu încă 1 lingură de ovăz. Atât de simplu, nimic complicat.
Din amestecul obținut am format biluțe, ca si cantiatea pentru o singură bomboană puteți folosi o linguriță. Apoi se îmbracă fie în alune de pădure cum am făcut eu, fie în orice altceva vă poftește inima (cacao, ciocolată topită, nucă de cocos)
Se păstrează la rece și sunt mult mai bune după ce stau câteva ore în frigider.
Vezi pe INSTAGRAM și varianta lor într-o compliație video!
Cine le mai încearcă?
Cu drag,
Diana
Arata grozav, Daniela! Vreau sa le incerc si eu.
Un buton de print reteta nu ai sau nu-l vad eu? 🙂
Multumesc!
danielaniculi
Sper sa te incante si gustul, sunt foarte reusite ☺️ Nu am print reteta, insa este o optiune pe care vreau sa o integrez. Multumesc pentru sugestie
Georgiana
Sunt absolut minunate aceste bomboane, la fel ca multe alte retete incercate de pe blog.
danielaniculi
Ce bucurie!! Sa ne rasfatam cu bomboane