MUFFINS CU UNT DE ARAHIDE ȘI FĂINĂ DE OVĂZ
Se pare ca iarna nu prea vrea să plece de la noi, iar asta ne dă bătăi de cap cu alimentația. În loc sa trecem pe proaspăt, parcă tot mai mult căutăm să încingem cuptorul.
Plouă și astăzi, de la prima ora, e întunecat și urât. Genul de vreme care te invită la somn, la filme, la lenevit. Ghinionul meu a fost că fix astăzi am ieșit din casa de la 7:30. M-am întors pentru 40 de minute și am plecat din nou cu Alexia la antrenament.
În câmp, acolo unde este baza sportivă, m-am întâlnit cu doamna iarna în, aproape, adevăratul sens al cuvântului. Un frig ce am tras, ireal. Am căutat un fes prin mașina, eu care nu port fes nici iarna. În fine, am ajuns acasă, am încercat să mă revigorez cu o cafea, dar nu cred că mă mai poate energiza ceva astăzi. Așa că mă aflu în mijlocul patului, cu laptopul în brațe, și cu planul de a scrie două rețete. Aceasta și rețeta rulourilor cu pastă de curmale și topping de mere cu scorțișoară.
Rețeta aceasta mi-a plăcut la nebunie, iar eu nu sunt vreo mare iubitoare de brioșe, dar au ieșit așa de pufoase și gustoase încât mi-am propus să le încerc și cu alte fructe 🙂
Pentru că scopul nu este să vă povestesc eu cum plouă și tânjesc după primăvară, vă propun să trecem la rețetă.
Ingrediente:
- 4 ouă
- 160 ml lapte de cocos
- 200 g făină de ovăz
- 100 g unt de arahide crocant
- zmeură congelată
- 1 linguriță praf de copt
- 1/4 linguriță bicarbonat de sodiu
- 1 linguriță cardamom pulbere
- 1 linguriță scorțișoară
- opțional un îndulcitor la alegere
Mod de preparare:
Pentru început am preîncălzit cuptorul la 175 de grade, cu ventilațe.
Într-un castron am bătut ouăle peste care am adăugat laptele de cocos (eu am avut o conservă mică), apoi am integrat făina de ovăz amestecată cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu si condimentele.
Am integrat untul de arahide, eu am folosit unul crocant, adică și cu bucăți de arahide prin el și nu era foarte lichid. Varianta mea de unt de arahide este de la sunday bites. Pe site la ei găsiți toat evariantele de unt de nuci.
Am amestecat bine toate ingredientele și am integrat zmeura congelată (aproximativ 100 grame).
Am distribuit compoziția în formele de brioșe, a introdus tava în cuptor pentru 22 de minute, apoi le-am lăsat să se răcească înainte de a trece la atac.
Dacă nu vi se par destul de dulci, asta este riscul când te obișnuiești cu rețete fără zahăr, se pot servi cu dulceața preferată, ideal fără zahăr adăugat 🙂 sau cu un topping de ciocolată neagră. Orice vă doriți voi, eu mi-am făcut datoria cu rețeta. Acum aștept feedback.
Cu drag,
D
Mada
Cate muffins ies din aceasta compozitie?
danielaniculi
In jur de 9, depinde cata compozitie distribuiti in fiecare forma