Va mai amintiti postarea cu cadourile de suflet pe care i le poti oferi partenerului de viata? Daca nu, accesati linkul aici. Postarea a avut loc cu cateva zilei inainte de ziua de nastere a domnului inginer.
Inca eram in faza de proiect, nu stiam exact ce voi face pana la urma si chiar daca as fi stiut am talentul de a schimba multe detalii chiar in ultimele momente. Evident ca lucrurile nu ies intotdeauna cum de dorim dar chiar si asa cat timp surprizele sunt surprinzatoare 🙂 , scopul a fost atins si am inceput cu un tort, evident.
Un tort cu avocado, cocos si ciocolata:
Miercuri, 4 noiembire, dam trezirea cu muzica si voie buna, cantam ” La multi ani ” si fiecare isi vede de jobul lui. Copilul la gradinita, domnul la birou si Je acasa.
Lasasem la vedere in frigider cateva ingrediente, curmalele care erau puse bine la hidratat, evident ca au fost analizate de catre dumnealui care era convins ca va exista un tort asa cum s-a intamplat si in alti ani.
Doar ca anul acesta mi-am dorit sa fie diferit, a fost atat de diferit ca nici eu nu mai stiam care este planul…
Sa povestim despre tort mai intai, care a fost o combinatie intre tortul raw si un tort cu ciocolata.
Ingrediente pentru tort cu avocado, cocos si ciocolata:
- 200 grame curmale ( hidratate pe timpul noptii )
- 70 grame fulgi de cocos
- 2 avocado ( mai multe despre avocado aici )
- 70 grame cocos proaspat (pulpa de la 1 nuca de cocos)
- sucul de la 2 lime
- 500 g mascarpone
- 200 g ciocolata neagra
- 1 lingurita gelatina
- 300 g capsune
- 1 rodie
Modalitate de preparare tort cu avocado, cocos si ciocolata:
Cu ajutorul unui blender vertical ne ocupam mai intai de blat.
Se pun curmalele impreuna cu fulgii de cocos uscati si se mixeaza pana se omogenizeaza, iar blatul este gata. Simplu ca buna ziua.
Am folosit o tava cu pereti detasabili de 26 cm, in care am adaugat blatul si am nivelat cu o spatula pentru a fi distribuit uniform pe toata suprafata formei.
Pentru crema, se pune in acelasi recipient de la blat, avocado impreuna cu pulpa de cocos si sucul de limeta, pe care le mixam pana acestea sunt complet amestecate si avem o textura cremoasa.
Adaugam crema peste blat si introducem tortul in frigider pana cand preparam crema de mascarpone cu ciocolata.
Topim ciocolata pe baie de aburi si adaugam gelatina dizolvata in suc de lamaie ( 2 linguri ) .
Amestecam crema mascarpone si turnam in fir subtire ciocolata topita, amestecand continuu cu un tel.
Turnam crema de ciocolata peste celelalte doua straturi de curmale si avocado si lasam tortul la frigider pentru minim 4 ore.
Capsunelele le-am feliat si le-am adaugat dupa 3 ore, impreuna cu bobitele de rodie.
Si pentru ca la tort se astepta, m-am gandit ca la un living cu baloane, pereti acoperiti cu mesaje si fotografii agatate pe perdea nu se va gandi 🙂 !
Un tort cu avocado, cocos si ciocolata pe care va invit sa il pregatiti si fara o ocazie speciala!
Lasă un răspuns