Știi sigur că este toamnă în toată regula atunci când muști cu poftă dintr-un măr suculent, pe care îl savurezi până la cotor, inclusiv cotorul, apoi hotărăști că este momentul pentru un desert rapid pentru toată familia.
Mâncam oatmeal pe vremea când mergeam la sală și a rămas unul din preparatele mele preferate pe care îl adaptez în funcție de sezon, folosind fructele cele mai aromate.
A venit momentul mărului să fie amestecat cu fulgi de ovăz, vanilie și miere de albine, apoi repartizat în borcane/boluri/castroane, servit la micul dejun/ ca un simplu desert sau de ce nu, la masa de prânz de la birou.
Ingrediente:
- 4 mere (eu am folosit frumosul de Voinești)
- 300 g fulgi ovăz
- 1 l apă
- 2 linguri sirop de agave/miere de albine/ zahăr
- 1/2 linguriță scorțișoară
- 1/4 linguriță sare
- sucul de la 1 lămâie (după gust, mai mult sau mai puțin)
- semințele de la 1 păstaie de vanilie
Modalitate de preparare:
Pregătim toate ingredientele pentru a le avea la îndemână, cântărite, spălate, repartizate în diverse recipiente.
Două mere le dăm pe răzătoare, iar celelalte două le tăiem în cuburi mici.
Într-o tigaie mare se adaugă fulgii de ovăz și se gătesc pentru 2 minute la foc potrivit, cât să emane un parfum deosebit în bucătărie.
Peste fulgii de ovăz se toarnă apa și se adaugă merele date pe răzătoare, fie ea mică sau mare.
Amestecăm compoziția care începe deja să se lege, lăsăm focul la mic și ne dăm deoparte pentru 10 minute.
Când fulgii de ovăz sunt aproape gata, după cele 10 minute se adaugă merele tăiate cuburi, sucul de lămâie, semințele de la păstaia de vanilie și sarea.
Încă 15-20 de minute sunt necesare pentru ca terciul să se lege și să fie gata, aproape de final fiind se adaugă îndulcitorul după caz.
Distribuim în recipiente la alegere, iar ca și modalitate de servire este perfect consumat ca atare sau cu 1 lingură de iaurt grecesc sau de ce nu, o cupă de înghețată de vanilie.
Banal, dar bun, foarte bun!
Ce să vă spun, îi cam place Domnului B să-și desfacă borcanul cu mâncare la birou. 🙂
Alte rețete de oatmeal:
Cu ingredientele vă puteți juca după preferință, cantitatea de apă poate fi redusă și înlocuită cu lapte vegetal la alegere.
Pentru mai multe informații, infograficul despre mărul de Voinești, care conține și o rețetă, accesați site-ul Electrolux.
Cu drag,
D
Lasă un răspuns