Suntem la a treia rețetă de crumble de pe blog și este pregătită sub aceleași criterii, fără zahăr și fără făină, folosind pentru crustă fulgi de ovăz trași la tigaie cu unt, iar merele le-am lăsat cu dulceața lor naturală, adăugând 2 linguri de fructe goji.
Am folosit mărul pentru că este un fruct de sezon, suntem deja la finalul lunii septembrie, iar gustul merelor românești este mai bun ca niciodată în acest moment.
Îmi place să folosesc ingrediente cu conținut caloric mai scăzut și de aceea am optat tot pentru fulgii de ovăz.
La noi în familie este foarte bine primit acest desert, în speță crumble cu mere, pe care l-am pus și la pachet pentru birou că doar nu-i așa, mai avem nevoie și de dulciuri, mai ales când lucrăm sub presiune.
Ingrediente:
- 6-7 mere mari
- 2 linguri sirop de agave (opționa, doar dacă doriți să fie mai dulce)
- 2 linguri fructe goji sau stafide sau alte fructe deshidratate
- 250 g unt
- 200 g fulgi ovăz
- 100 g făină de ovăz (fulgi măcinați)
- scorțișoară
- 1 lingură ghimbir dat pe răzătoare
- sucul de la 1 lămâie
Modalitate de preparare:
Mere tăiate cuburi, nici prea mici și nici prea mare, le tragem la tigaie la foc mic, împreună cu sucul de lămâie, ghimbirul și fructele goji.
Dacă folosiți miere de albine sau sirop de agave le puteți adăuga tot acum.
Mierea gătită la temperaturi ridicate nu devine nocivă ci doar își pierde proprietățile, dacă ideea în sine vă deranjează, înlocuiți cu zahăr brun.
Într-o altă tigaie se topește untul și se adaugă fulgii de ovăz și scorțișoara.
Fulgii de ovăz îi menținem pe foc aproximativ 5 minute, la foc potrivit pentru a evita arderea, când încep să se caramelizeze adăugăm făina de ovăz și amestecăm energic.
Merele se transferă într-un vas termorezistent, iar amestecul de ovăz trece deasupra acestora în mod egal pentru a acoperi întreaga compoziție.
La 180 de grade, cuptor preîncălzit, intră vasul nostru cu crumble pentru aproximativ 45 de minute.
Acesta este desertul lunii septembrie 🙂
Cu drag,
D
Anonim
Abia astept sa il fac si eu .
danielaniculi
Super! Sa imi spui daca a fost totul in regula 🙂
Florina Marchedon
Buna ziua..cu ce se piate inlocui untul?
danielaniculi
Buna ziua, Merge uleiul de cocos daca obisnuiti sa-l folositi!
Simona
Tocmai l am făcut si eu si am înlocuit untul cu uleiul de cocos . Foarte bun !
danielaniculi
Buna, Simona! Ma bucur tare ca a mers untul inlocuit si ca ti-a placut rezultatul
Maria O.
Mmmm ce mirosuri sunt in bucataria mea. Abia așteptam să se răcească.
Eu am pus merișoare și stafide de Corint .
Mulțumesc pentru inca o gustare sănătoasă (^^)
Maria O.
Gata…a dispărut 🙂
Yeeee …. a mâncat și fetița mea o portie…,e adevărat ca a mai presărat niște fulgi de ovăz peste 🙂
Ea mănâncă marul doar fruct (iar ăsta e un lucru bun) și copt deloc doar in tarta cu mere ….deci a fost un crumbel reușit.
Mulțumesc
danielaniculi
Asa este, acest crumble este iubit si de catre cei mici, iar asta nu poate decat sa ma bucure. Asa ii educam sa opteze pentru o alimentatie echilibrata si sa faca alegeri sanatoase la adolescenta 🙂
danielaniculi
Cu toata dragostea :-*