Am făcut această pâinică și tare mult ne place și tare convinsă sunt că la fel de mult o să vă placă și vouă. Pentru că este un minunat mix de semințe, pentru că nu necesită nicio tehnică sau timp îndelungat de așteptare, pentru că nu conține făină și nici drojdie.
Nu există îndoială că această rețetă este super simplă, iar cu un timp de preparare de 40 de minute vei avea o gustare irezistibilă.
Eu am savurat-o și cu unt de arahide, dar și cu ou fiet și bucăți de avocado.
Ingrediente:
- 120 g migdale
- 100 g semințe floarea soarelui
- 120 g semințe de dovleac
- 75 g semințe de susan
- 40 g semințe de chia
- un praf de sare de mare
- 75 ml lapte de quinoa sau migdale
- 5 ouă
Modalitate de preparare:
- Preîncălzim cuptorul la 180 de grade și pregătim două boluri pentru a amesteca ingredientele.
- Într-un bol se vor amesteca semințele, iar în cel de-al doilea se bat ouăle îmăpreună cu laptele vegetal și sarea.
- Vărsăm amestecul lichid peste semințe, amestecând în tot acest timp.
- Turnăm compoziția într-o formă de chec tapetată cu hârtie de copt și unsă cu un strop de ulei de măsline.
- Coacem pâinea 40 de minute, timp în care va prinde o frumoasă culoaare aurie.
- Înainte de a fi scoasă din formă și feliată, pâinea se lasă 10 minute să se odihnească.
Dacă de exemplu nu aveți migdale atunci când vă decideți să preparați această pâine, puteți completa lipsa lor cu semințe de floarea soarelui și dovleac (câte 60 de grame din fiecare)
Însă, semințele de chia sunt foarte importante pentur că ajută la legarea compoziției.
Cu drag,
D
Lasă un răspuns