Marele meu noroc a fost că am avut musafiri la masă atunci când am pregătit acești cartofi. Mare noroc! Am o slăbiciune pentru cartofii noi, deși în majoritatea cazurilor i-am gătit cu tot cu coajă la cuptor și doar cu un strop de ulei de măsline, apoi presăram niște brânză deasupra… dar am să mă opresc aici cu aceste detalii ispititoare.
Să continuăm povestea acestor indivizi colorați.
Ingrediente:
- 1 kg cartofi noi
- 5-6 morcovi (opțional)
- 1 lingură semințe de coriandru
- 1 linguriță boabe piper mozaic
- 1 lingură semințe de chimion
- 1 linguriță pudră de turmeric
- 1 linguriță pudră din semințe de muștar
- 20 de grame de unt Lurpark sărat
Mod de preparare:
Cartofii curățați și tăiați în cuburi mari, i-am pus la fiert împreună cu morcovii curățați și lăsați întregi. Am lăsat cartofii să fiarbă timp de 2 minute.
Cuptorul l-am încins la 200 de grade.
Condimentele le-am amestecat într-un mojar, atât cât s-au spart boabele de piper și restul semințelor.
Când cartofii au fost gata, i-am scurs bine de excesul de lichid, i-am mutat într-un vas termorezistent și am presărat amestecul de condimente.
Am amestecat bine pentru a distribui aromele în tot vasul, la final am adăugat untul și am introdus vasul în cuptor pentru aproximativ 1 oră.
Cartofii se întorc la jumătatea timpului.
Garnitura de cartofi aurii a fost o încântare pentru masa din week-end, alături de familie. Alături de câteva frigărui și de un pahar de vin asociat cu o vorbă de suflet.
Asta înseamnă pentru mine #foodforyoursoul, mâncare gătită cu dragoste pentru cei dragi!
Fotografia de mai sus este dovada că și zânele mănâncă cartofi!
Cu drag,
D
Zâna Boemă
Vezi că Zâna era cu mâna pe frigăruie, pe cartofi era domnul B :)) În fine, a doua zi am preluat și eu rețeta, nu au ieșit la fel de buni cartofii, dar mai facem 😀
danielaniculi
recunoaste ca ai furat si doi cartofi