De fiecare dată când găsesc macrou proaspăt nu mă pot abține, mi se pare un pește foarte gustos, un pește care îmi amintește de copilărie, de zilele când ne făceam mama pește prăjit tăvălit prin făină, lângă care așeza o mămăliguță fierbinte.
Plecând de la amintirea copilăriei, mi-am pregătit prânzul de astăzi, chiar dacă au lipsit mămăliga și uleiul din belșug 🙂
Ingrediente:
- 1 macrou
- fasole verde Bonduelle
- 1/2 linguriță seminte de coriandru
- 1/2 linguriță semințe de chimen
- 1/2 linguriță boabe de piper mozaic
- ulei de măsline
- zeamă de lămâie
Mod de preparare:
Nevoia de învață, întotdeauna, astfel încât astăzi am filetat macroul și sunt tare mândră de cât de bine mi-a ieșit mișcarea. Simțeam nevoia să încep cu o laudă 🙂
Condimentele le-am pus într-un mojar și le-am zdrobit cu pistilul, nu foarte mult însă.
Fileurile de macrou le-am uns cu ulei de măsline, apoi le-am pus în tigaia încinsă (fără adaos de ulei) cu pielea în jos, la foc iute, și le-am ținut două minute cât să se formeze o crustă aurie.
Înainte să întorc bucățile de pește, am adăugat condimentele și am mai lăsat încă 2 minute.
În același timp și într-o altă tigaie se gătea fasolea verde doar un strop de ulei de măsline și un praf de sare.
Stropește peștele cu puțină zeamă de lămâie din belșug!
Poftă bună 🙂
Cu plăcere dar și cu același drag ca întotdeauna,
D,
Elena
Ce tigaie folosesti? Caut ceva antiaderent, gros si care sa nu emane cine stie cat aluminiu.
danielaniculi
Am doua tigai Tefal, doua tigai Zepter, gatesc deiferit in ele insa ambele sunt de mare ajutor. Ca si produs recunoscut ca fiind o alegere sanatoasa este cel de la Zepter, gatesti la temperatura controlata, oar garantia este pe viata, insa mai multe informatii gasesti la ei pe site 🙂