Pornind de la reteta de baza, am avut un plan bine stabilit tinand cont de gusturile rafinate ale domnului B, sa ii demonstrez ca gustul nu are nicio legatura cu culoarea mancarii si chiar daca este vorba de o amarata de mancare de frunze, o pot pune in valoare astfel incat sa mai ceara din proprie initiativa.
De fiecare data cand sunt perioade de post, reusesc sa il suprind pe domnul B cu preparate pe baza de legume foarte gustoase, chiar daca pana la momentul servirii este speriat numai la gandul ca in farfurie nu regaseste leguma lui de baza. ( #carnea )
I-am demonstrat ca sarmalele de post pot fi mai gustoase decat isi imagineaza si o spune chiar el in prezent, ca smoothie verde este o alegere satioasa pentru micul dejun si ca salatele pot fi o masa principala. Mai aveam un hop, ciorba de loboda si mancarea de stevie.
Ciorba de loboda l-a cucerit, atat in varianta cu orez cat si in varianta cu quinoa. La fel s-a intamplat si cu mancarea de stevie, dar haideti sa va povestesc ce ingrediente partenere am ales eu pentru un gust special.
Ingrediente mancare de stevie reinventata, cu anghinare si masline
- 5-6 legaturi stevie
- 3 linguri ulei de masline
- 1 legatura ceapa verde
- 2 fire usturoi verde
- 1 cutie rosii la conserva ( cirio )
- 5 carciofini ( anghinare in ulei )
- sare
- ardei iute rosu sau masline kalamata ( optional )
Modalitate de preparare mancare de stevie reinventata, cu anghinare si masline:
Partea cea mai grea este spalatul si curatatul steviei, iar eu recunosc ca desi o ador, mananc de 4 ori pe an tocmai pentru ca partea cu spalatul ma depaseste, dar chiar si asa tot o gatesc.
Dupa ce o lasam 15 minute intr-o chiuveta plina cu apa si cu bicarbonat de sodiu, indepartam cozile si nervurile.
Plasam un vas cu apa pe foc peste care adaugam frunzele de stevie, clatite inca o data.
Lasama apa sa ajunga in punctul de fierbere si gatim stevia atat cat incepe sa se inmoaie, maxim 2 minute, dupa care o scurgem de excesul de apa, pastrand 1 cana de lichid.
Stevia fiarta o tocam si o lasam deoparte pana pregatim sosul.
Ceapa si usturoiul verde, bine spalate se taie in rondele si se calesc la foc domol in ulei de masline pentru aproximativ 5 minute, avand grija sa nu se arda.
Adaugam rosiile la conserva si aducem sosul in punctul de fiebere, dup acare adaugam stevia tocata si anghinarea rupta in bucati. Daca doriti mai mult sos, atunci va puteti folosi de apa pastrata de la stevie, eu am completat cu 5 linguri.
Pentru un plus de aroma am adaugat si cateva masline kalamata bine condimentate. In lipsa de masline puteti adauga ardei iute rosu, in functie de preferinta.
Lasam mancarea pe foc pentru inca 3-4 minute, sa se distribuie uniform aromele.
Ne-am lins pe bot amandoi, ca sa va zic pe romaneste cat de buna a fost.
Pentru ca am pornit un fel de proiect pe pagina de facebook Food for your soul, in care pozez meniul dintr-o zi intreaga pentru a oferi idei rapide in timpul postului sau pur si simplu celor ce isi doresc o alimentatie echilibrata cu mult gust, nu mai reusesc sa pozez intr-un mod artistic preparatele si apelez doar la cateva cadre facute cu telefonul mobil, #retetaconteaza !
Lasă un răspuns