S-ar putea numi și ce poți face cu o bucată de carne, 1 gutuie, un măr și o mână de migdale? Se prea poate să faci o mâncare gustoasă din ce mi s-a spus, încă nu mi-am permis o porție doar pentru mine și asta pentru că de cele mai multe ori mă satur din miros.
Eu sunt iubitoare de combinații de acest gen, carne cu fructe, deserturi cu legume, adică nu este nimic surprinzător, iar bucuria mea cea mai mare este când îl văd pe Domnul B că se linge pe degete. Este un mic ciufut atunci când vine vorba de mâncare și de aceea atunci când este pe deplin satisfăcut sunt sigură că laudele au fost sincere și necodiționate.
Pui cu migdale, mere și gutui
Ingrediente:
- 1 gutuie (nici prea mică, nici prea mare)
- 1 măr
- sucul de la 1 lămâie
- 100 g unt
- 4 bucăți pui (pulpă)
- 1 ceapă tocată
- 60 g migdale crude
- 1 linguriță miere de albine
- 20 g ghimbir tocat
- piper
- sare
Modalitate de preparare:
Gutuia, feliată, împreună cu mărul se așează într-un vas încălzit și se stropesc cu sucul de lămâie. La foc mic și neacoperite, se lasă pentru 20 de minute, doar cât se înmoaie, apoi se transferă într-o farfurie și le lăsăm deoparte până când carnea este aproape gata.
Într-o tigaie antiaderentă se adaugă jumătate din cantitatea de unt și bucățile de pui pe care le gătim la foc mare timp de 5-7 minute până devin ușor aurii pe fiecare parte.
În vasul în care s-au alintat gutuile cu merele, adăugăm restul de unt, mierea de albine, ceapa tocată, ghimbirul și migdalele, iar după 3 minute vine și puiul deasupra cu tot cu untul din tigaie.
Acoperim vasul pentru 40-50 de minute, iar dacă folosiți un pui din comerț, după acest timp ar trebui să fie gata, dacă însă folosiți carne de țară/curte de pe la bunici, atunci vă propun să îl transferați la cuptor, la 150 de grade pentru 2 ore, 2 ore și jumătate.
Fructele se adaugă cu 10 minute înainte de a finaliza, indiferent de metoda aleasă.
Trebuie să recunosc că gătitul lent, timp îndelungat a devenit cea mai sigură metodă pentru fripturile suculente și gustoase.
Cu fripturile nu iese ședința foto, nu vrea și nu vrea, dar era păcat de rețetă să o țin doar pentru mine, mai ales că din două linguri poți pune și la pachet. #tucemanancilabirou
Cu drag,
D
Lasă un răspuns