De curând am fost plecată într-o scurtă vacanță prin țară și am poposit pentru câteva zile în Baia Mare, locul unde am mâncat pentru prima dată un papricaș. Nu a fost unul cu carne, deși poate așa ar fi trebuit, dar a fost unul cu ciuperci, extrem de gustos și interesant.
Ideea mi-a plăcut foarte mult și m-am gândit să refac o rețetă în stilul #foodforyoursoul, iar rezultatul a fost unul apetisant.
Ingrediente:
- 500 g ciuperci champignon
- 100 g ciuperci shiitake (opțional)
- 2 căței de usturoi
- 2 cepe mici (tocate mărunt)
- 2 morcovi
- 2 lingurițe bulion de ardei
- 1 linguriță semințe de chimen
- 1 lingură boia dulce
- 1 linguriță boia iute
- 1 cutie roșii cuburi la conservă (400 grame)
- sare
- piper
- pătrunjel proaspăt
Mod de preparare:
Vă spuneam că am pregătit rețeta în stilul food for your soul, atât în ceea ce privește ingredientele, cât și ca tehnică de gătire, pentru că am folosit o variantă light într-un vas Zepter, fără adaos de ulei, lăsând legumele să se gătească în sucul propriu.
Morcovul l-am tăiat rondele, la fel și usturoiul, iar ceapa am tocat-o mărunt.
Ciupercile le-am tăiat în 3 părți, pentru a le păstra textura cărnoasă, iar codițele le-am tocat grosier. Ciupercile shiitake le-am tăiat doar pe jumătate, fiind mai mici.
Am adăugat și ciupercile în vasul rece, apoi am acoperit cu capacul și am lăsat legumele la foc moderat până când indicatorul termocontrolului a ajuns la începutul zonei verzi. Am redus temperatura și am lăsat legumele pentru încă 5 minute pentru a se înăbuși.
Am adăugat acum condimentele și roșiile din conservă. Am acoperit vasul din nou și am lăsat timp de 15 minute la foc mic. Legumele s-au gătit în sucul propriu, aromele au rămas în interior, iar textura legumelor s-a păstrat, elemente ce au făcut ca acest preparat să fie unul aromat și apetisant.
Înainte de a servi am presărat puțin pătrunjel proaspăt.
Eu am servit această tocană simplă, însă pentru Domnul B am fiert câteva paste.
Cu drag,
D
Lasă un răspuns