Când am început să țin această alimentație prin care am verificat permenent eticheta și zahărul ascuns din alimente, nici prin cap nu îmi trecea că interesul din partea cititorilor va fi atât de mare, cum nu credeam nici că eu am să pot acorda mult mai multă atenție decât în mod normal.
Eram eu și jurnalul meu, când deodată m-am trezit cu mesaje, aprecieri și întrebări. Oameni care își doresc să reușească să reducă consumul de alimente procesate, consumul de zahăr, să fie mai atenți cu alimentația, să gătească mai mult. Este impresionant pentru mine, cu atât mai mult cu cât realizez că în urmă cu 2 ani, atunci când am pus bazele acestui blog de healthy cooking, cu greu captam atenția publicului, nimic din ce însemna superalimente, combinații inedite, preparate rapide sau smoothie-uri nu erau de interes.
LISTA ALIMENTELOR DE LUAT AMINTE:
Lactate:
- iaurt grecesc
- lapte vegetal (neîndulcit)
- halloumi
- brânzeturi naturale (urdă, caș, telemea)
Nuci și semințe:
- unt de arahide
- migdale
- caju
- alune de pădure
- semințe de pin
- semințe de susan
- semințe de dovleac
- semințe de cânepă
- semințe de chia
Condimente și ierburi:
- busuioc
- piper
- oregano
- turmeric
- scorțișoară
- mărar
- fulgi de chili
- mentă
- rozmarin
- sare de mare
Pentru copt:
- făină de cocos
- praf de copt
- pudră de cacao
- făină de migdale
- făină integrală din grâu
Legume:
- spanac
- dovlecei
- roșii
- ceapă
- usturoi
- dovleac
- cartof dulce
- mazăre congelată
- broccoli
- păstârnac
- morcovi
- vinete
- ciuperci
- sfeclă roșie
- fasole verde
De bază:
- ouă (organice)
- pește (macrou, somon sălbatic, dorada, biban, sardine) Atunci când iau pește mă orientez pe cât de mult pot să aleg un sortiment de captură
- carne de curcan/ vită (ideal din surse sigure, în rest alegeri organice in limita posibilității)
DE NELIPSIT:
- lămâi
- fructe de sezon
- avocado
- linte
- quinoa
- fulgi de ovăz
- năut
Am încercat să fac această listă care sper să vă ajute atunci când mergeți la cumpărături.
ÎN ZIUA 37 M-AM BUCURAT DE O FRUMOASĂ AMINTIRE CULINARĂ DIN GRECIA
Mic dejun: smoothie cu iaurt grecesc, mure, pudră proteică de cânepă, ceai matcha și avocado
Prânz: baby spanac, piure de cartof dulce și gălbiori trași în unt
Gustare: 1 măr
Cina: Calamar umplut cu brânzeturi, frigărui de legume cu halloumi, frunze de rucola și 1 pahar de roze
Una din cele mai mișto alegeri la micul dejun este amesecul de iaurt grecesc cu fructe de sezon și superalimente. Ceaiul matcha deși are de 10 ori mai mulți antioxidanți decât ceaiul verde, nu îl pot consuma, nu pot să îl beau cu plăcere, îmi este imposibil, cu toate beneficiile lui, n-am putut, dar îl am în casă, așa că astăzi am adăugat 1/2 linguriță în acest amestec.
- 250 g iaurt grecesc
- 1 lingură pudră proteică de cânepă
- 1/2 linguriță ceai matcha
- 1 ceașcă mure
- câteva migdale
Un mic dejun foarte, foarte consistent!
Pentru prânz eram după o oră de antrenament, eram pe fugă să o duc pe Alexia la gimnastică, așa că am scos niște piure de cartof dulce rpmas de zilele trecute, am tras câțiva gălbiori la tigaie, am mai aruncat în farfurie câteva frunze de baby spanac și gata.
Mi-am luat la mine un măr și am pornit spre gimnastică.
Seara am ajuns la Chefs Experience, la o seară grecească.
Chefs Experience reușește să aducă spiritul grecesc (în fiecare marți) pornind de la bucătăria tradițională și muzica live până la o selectie de vinuri prezentate de un somelier cu experiență, iar poveștile minunate pe care le are despre fiecare vin nu te pot lăsa indiferent. M-a cucerit cu un roze din Franța, iar recomandarea a venit special pentru calamarul ales.
Am dat feliile de pâine la o parte și am savurat calamarul cu două frigărui de legume și halloumi.
Cu drag,
D
Lasă un răspuns