După 5 zile în care nu am gătit nimic, 5 zile de pauză de la blog și de la telefon, 5 zile doar pentru mine și ai mei, iată că a venit momentul în care să îmi reiau ritmul obișnuit. Cel puțin așa intenționam, de unde, ce să vezi, am avut o stare de moleșeală de zici că în astea 5 zile am dat la sapă. Abia m-am mobilizat să pregătesc două farfurii cu mâncare și să fac o supă de linte.
Nu doar că nu mă puteam mobiliza să mă apuc de treabă, nu aveam chef nici măcar să deschid laptopul, așa că am stat cu pixul în mână și cu o agendă în față pentru un timp, am tras de o cafea și mi-am pus în ordine câteva gânduri pe care le am pentru blog.
Nu știu cum de am avut ideea genială de a mă duce la sală în această zi, adică știu, eram convinsă că antrenamentul îmi va reda energia. Se citea atât de bine bucuria de pe fața mea încât m-a întrebat antrenorul dacă am pățit ceva… Ei bine, după ce a început muzica și după cele 5 minute de încălzire mi-am revenit, exact așa cum mă așteptam 🙂
CUM A FOST ZIUA 53 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT?
Mic dejun: suc verde din kale, lămâie, ghimbir și dovlecel
Gustare: mix de semințe
Prânz: chiftea de dovlecel cu cremă de brânză vegană
Gustare: pepene roșu
Cină: salată de kale cu cartof dulce, semințe de pin și măsline kalamata
Chiar dacă am avut grijă ce să mănânc cât am fost plecată, ceva mi-a lipsit, sucul meu verde, iar de dimineață mi-am pregătit un pahar cu suc presat la rece din 5 frunze de kale, 1 bucată mică de ghimbir, 1 lămâie și jumătate de dovlecel.
Pentru gustare am luat în brațe borcanul cu mix de semințe pe care l-am avut și în deplasare, iar pentru masa de prânz am făcut câteva chiftele de dovlecel pe care le-am mâncat cu wasa, baby spanac și brânză vegană de caju.
Nu prea am folosit varza kale anul acesta, dar la ultimele cumpărături am găsit-o frumos ambalată la Auchan-ul din Afi Cotroceni. Mi-am luat câteva punguțe și am tot folosit în fiecare zi fie la smoothie-uri, fie în salate.
Varza kale este considerată a fi una din cele mai sănătoase și nutritive, având numeroase beneficii pentru sănătate (susțin specialiștii). Cu un conținut ridicat de vitamina C se pare că varza kale conține cel mai ridicat procent în comparație cu alte legume.
- Kale poate ajuta la reducerea colesterolului
- Kale este una dintre cele mai bune surse de vitamina K (un nutrient important)
- Kale conține compuși ce pot reduce riscul apariției anumitor tipuri de cancer
- Kale are un conținut ridicat de betacaroten, un antioxidant puternic, pe care organismul îl transformă în vitamina A
În ultima săptămâna am avut destul de des varza kale în alimentație. Am folosit-o în diverse combinații, una din ele fiind salata cu cartof dulce înăbușit peste care am adăugat frunzele de kale.
Pentru salată am folosit:
- 1 cartof dulce
- 4 frunze de kale
- 1 lingură semințe de pin
- câteva măsline
Cartoful dulce tăiat cuburi mici și l-am gătit într-o tigaie antiaderentă cu o lingură de ulei de măsline. Am acoperit tigaia cu un capac și am lăsat pentru 10-15 minute, dar am amestecat din când în când. În ultimele 2 minute am pus peste cartof și varza kale tocată.
Semințele de pin și câteva măsline au fost alegerea mea, dar dacă ar fi fost să pregătesc salata la prânz aș fi pus cu siguranță două ouă fierte. Combinația de dulce și sărat nu este una foarte apreciată de multă lume, așa că dacă știi că faci parte din această categorie te sfătuiesc să renunți la măslinele kalamata și să folosești migdale sau alte nuci preferate.
Desigur, poate că acesta a fost ultima gustare cu pepene roșu din acest sezon 🙂
Cu drag,
D
Lasă un răspuns